« Život
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
SAVJETI

Kako izabrati savršenog partnera

Kada vidimo ljude koji su desetljećima u braku, a još se drže za ruke poželimo isto to. No, što je to što ih drži zajedno, osim ljubavi?

Evo kako ćete ga naći...
Evo kako ćete ga naći... (Arhiva)
Više o

savjeti

,

savršen partner

U eri razvoda i propalih veza, cjeloživotna ljubav je postala 'egzotična biljka, endemska vrsta'. Generacija smo koja ne popravlja stvari, nego kupuje nove.

Isto to činimo i s ljudima. Kada ne ide, ne trudimo se popraviti odnos, nego ga ostavljamo iza sebe i ulazimo u novi, vjerujući da je to onaj pravi. No, je li zaista tako?

Možda treba poraditi na odnosu u kojem se nalazimo, a ne odustajati na prvoj prepreci. Možda uz sebe zaista imamo pravu osobu, samo to ne vidimo.

Dobar par funkcionira u svim područjima života, super funkcionira, kad stvaraju zajedno, super funkcioniraju kad održavaju to što su stvorili i uživaju u tome.

Podudarni su i dobro se nose s promjenama i gubicima u životu, jedno drugome su potpora, oslonac ili utjeha.

Sjajno je za dugoročne odnose kad su partneri najbolji prijatelji. 

Par super funkcionira kad partneri jedan pred drugim mogu biti sve što jesu i pokazati sebe do kraja i kad ta druga osoba to prihvaća bez osude ili zamijeranja", dodaje. 

Dragocjeno je kada nađemo osobu koja nas potiče u otkrivanju i izražavanju nekih dijelova sebe za koje možda sami nemamo hrabrosti. 

Kad partner doprinese tvom rastu, kad te ohrabri i kad ti je podrška u prepoznavanju i izražavanju tvojih skrivenih potencijala - to je sjajna osnova za povjerenje i intimnost koja onda dugoročno održava  zdrav odnos.

01.09.2020. 21:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    01.09.2020. 22:20
    važno d se vole i poštuju
  2. avatar
    Cranberry
    02.09.2020. 16:22
    Tako je pusaaaaa velika Armando
  3. avatar
    armando
    02.09.2020. 17:39
    yesssssssssssssssssssss
Novi komentar
nužno
nužno