« Muškarci
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
EH, DA ...

Kako istaknuti svoj poklon u gomili drugih

Postoje određene tehnike pa čak i taktike kako da vaš poklon bude najbolji poklon, te da se istakne u moru prosječnih poklona

Kad nekog želite baš razveseliti
Kad nekog želite baš razveseliti (Arhiva)
Više o

pokloni

,

odabir poklona

Ne postoji neka univerzalna formula koje ćemo se držati ili koju možemo primijeniti kako bi naš poklon uvijek bio skoro pa savršen poklon. Stvar je mnogo kompleksnija jer ipak se radi o ljudima. No, postoje određene tehnike pa čak i taktike kako da vaš poklon bude najbolji poklon, te da se istakne u moru prosječnih poklona.

Većina tih tehnika iziskuje određenu pažnju i nadasve određeni trud te uloženo vrijeme s vaše strane.

1. Posvetite pažnju

Ako se posvetite, onako iskreno, nabavci poklona onda će taj poklon primatelj tako i doživjeti. No što znači posvetiti se? Nije to samo uzeti si slobodno vrijeme i sljedećih sat vremena ne raditi ništa drugo već kupovati poklon. Obraćanje pažnje ide malo dublje.

Promatrajte okolinu vašeg primatelja, razgovarate te iz toga donosite zaključak što bi htio. Što voli, što ne voli i slično. Upoznajte primatelja. Pažljivim promatranjem vrlo lako ćete uvidjeti i saznati nečiji ukus i interes.

Možda će vam neki suvisli razgovor s tom osobom dati ideju što bi toj osobi možda zatrebalo u određenom trenutku. Zapisujte takve ideje.

2. Ne ustručavajte se pitati

Iako su pokloni iznenađenja nešto što će razveseliti primatelja, ponekad treba razmišljati tako da poklonimo ono što je primatelju potrebno. Iako smo napravili određeno istraživanje ili smo samo obraćali pažnju prilikom mnogih razgovora takav je poklon ponekad doista teško odabrati.

Stoga tu se primamo skrivenog oružja koje će riješiti svaku dilemu - otvoreno upitamo što našem primatelju u ovom trenutku najviše treba.

3. Kupujte (ali i ne) unaprijed

Ovisi. Ponekad je isplativo i pametno poklon kupiti unaprijed. Primjerice ako mjesecima prije nečijeg rođendana naiđemo na idealan poklon za tu osobu onda je svakako kupimo. Naravno taj poklon je samo za tu osobu u to vrijeme. U tom slučaju kupovanje unaprijed je ok.

Sve savjete pročitajte na portalu Gentleman.hr

07.03.2017. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno