« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
nema više zmija

Kako držati ljubimce u Zagrebu

Gradska skupština o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Gradska skupština

,

kućni ljubimci

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine večeras su, na kraju ovogodišnjeg zasjedanja, donijeli odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama.

Po toj se odluci na području Zagreba kao kućne ljubimce zabranjuje držati opasne i potencijalno opasne životinjske vrste, a ako netko već ima takvu životinju, moći će ju zadržati do kraja njezina životna vijeka.

Također, Zoološki vrt će od Veterinarske stanice preuzeti posao skupljanja, prevoženja, smještaja i skrbi o napuštenim i izgubljenim životinjama, a sklonište za napuštene životinje bit će u Dumovcu, rekao je pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk.

Na sjednici nije prošao prijedlog gradske zastupnice HNS-a Morane Paliković Gruden da se ta točka skine s dnevnog reda jer, kako je rekla, odluka nije detaljna i trebalo bi je bolje pripremiti, a s njom se složio i nezavisni zastupnik Miroslav Rožić.

Zastupnici su, među ostalim, usvojili i izmjene i dopune urbanističkih planova uređenja "Savska-Opatovina" i Slobodne carinske zone Jankomir.

Donesena je i odluka o izradi Urbanističkog plana uređenja "TOZ". Unutar tog područja, gdje je tvornica TOZ s pratećom komunalnom infrastrukturom, planira se izgradnja nove stambene zone, visokog urbanog standarda s pratećim sadržajem, kao što su, uz ostalo, trgovi i parkovi, pješačke površine, dječja igrališta te obavezno prostor za gradnju dječje ustanove.

Zagrebački gradski zastupnici prihvatili su zaključak o pripajanju Centra za kulturu i obrazovanje "Zagreb" Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu.

Predsjednica Gradske skupštine Tatjana Holjevac pozvala je na kraju zasjedanja gradske zastupnike na božićni domjenak u "Dvercima". (hina/metro-portal)

18.12.2008. 23:21:35
Novi komentar
nužno
nužno