« Život
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
AHA!

Kako dobro izrezbariti bundevu za Noć vještica

Evo par savjeta kako napraviti klasičnu Jack-O'-Lantern bundevu koja će biti ključan dio atmosfere na Noć vještica - Halloween

Kako pripremiti bundevu za Noć vještica
Kako pripremiti bundevu za Noć vještica (Arhiva)
Više o

ukrašavanje bundeva

,

rezbarenje bundeva

Noć vještica nije prava ako nema dobro izrezbarenu bundevu, pa evo par savjeta kako napraviti klasičnu Jack-O'-Lantern bundevu.

Izaberite dobru bundevu - želite da vaša bundeva traje i dalje od Noći vještica, zar ne? To počinje s vrstom bundeve koju odaberete. Pitajte prodavača prije kupnje koja je najbolja za rezbarenje, a ne za juhu od bundeve.

Pripremite radni prostor - prvo pravilo: bundevu rezbarite negdje gdje vam ne smeta nered, idealno negdje na otvorenom. Radnu površinu obložite nečim što ćete kasnije lako baciti - poput novinskog papira. 

Pripremite odgovarajući alat - nakon što ste spremili radnu površinu, vrijeme je da pripremite odgovarajući alat. Pazite da imate sve što vam je potrebno pri ruci, tako da ne morate trčati natrag do kuhinje s rukama prekrivenim bundevom. 

Nacrtajte prije rezbarenja - osim alata za rezbarenje, potrebna vam je olovka za crtanje vašeg dizajna na bundevu i nekoliko velikih zdjela - jednu za sjemenke i jednu za ostatak bundeve.

Ostavite sjemenke - što god radili, spremite sjemenke bundeve! Ako ih zapečete u pećnici s uljem i soli, nećete se razočarati!  

31.10.2017. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno