objavljeno 31.10.2017. 15:01:00
AHA!

Kako dobro izrezbariti bundevu za Noć vještica

Evo par savjeta kako napraviti klasičnu Jack-O'-Lantern bundevu koja će biti ključan dio atmosfere na Noć vještica - Halloween

Kako pripremiti bundevu za Noć vještica
Kako pripremiti bundevu za Noć vještica (Arhiva)

Noć vještica nije prava ako nema dobro izrezbarenu bundevu, pa evo par savjeta kako napraviti klasičnu Jack-O'-Lantern bundevu.

Izaberite dobru bundevu - želite da vaša bundeva traje i dalje od Noći vještica, zar ne? To počinje s vrstom bundeve koju odaberete. Pitajte prodavača prije kupnje koja je najbolja za rezbarenje, a ne za juhu od bundeve.

Pripremite radni prostor - prvo pravilo: bundevu rezbarite negdje gdje vam ne smeta nered, idealno negdje na otvorenom. Radnu površinu obložite nečim što ćete kasnije lako baciti - poput novinskog papira. 

Pripremite odgovarajući alat - nakon što ste spremili radnu površinu, vrijeme je da pripremite odgovarajući alat. Pazite da imate sve što vam je potrebno pri ruci, tako da ne morate trčati natrag do kuhinje s rukama prekrivenim bundevom. 

Nacrtajte prije rezbarenja - osim alata za rezbarenje, potrebna vam je olovka za crtanje vašeg dizajna na bundevu i nekoliko velikih zdjela - jednu za sjemenke i jednu za ostatak bundeve.

Ostavite sjemenke - što god radili, spremite sjemenke bundeve! Ako ih zapečete u pećnici s uljem i soli, nećete se razočarati!  

31.10.2017. 15:01:00
http://m.metro-portal.hr/kako-dobro-izrezbariti-bundevu-za-noc-vjestica/108295/