« Život
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
SAVJETI

Kako brže preboljeti bivšeg/bivšu

Razmišljanje o negativnim stranama bivšeg partnera je najučinkovitija strategija koju možete primjeniti

Kako to napraviti na najbolji način?
Kako to napraviti na najbolji način? (Arhiva)
Više o

veza

,

prekid

,

bivši

,

kako preboljeti prekid

Prekid veze nikada nije jednostavna stvar, ma koliko vi to možda kulturno i fino izveli - jednostavno, nema teorije da si naredimo da bol koju osjećamo nestane.

Ipak, nije sve tako crno - znanost kaže kako postoje tri strategije koje vode do stanja kada možemo reći "prebolio sam ga/je".

Naime, nedavno je istraživanje uključilo je sudionike u razmaku od 20 do 37 godina, veze su im trajale otprilike dvije i pol godine, a nije bilo važno jesu li oni ostavljali ili ih je netko ostavio. 

Prva strategija koju su znanstvenici testirali uključuje razmišljanje o negativnim stvarima koje su karakterizirale bivšeg partnera. Loše i iritantne navike natjerat će vas da manje žalite za izgubljenim. 

Druga strategija više je prijateljska - ."U redu je voljeti nekoga iako više nismo zajedno". Naravno, ova strategija direktno ne mijenja ljubavne osjećaje prema bivšem partneru, polako vam odvraća pozornost od njega. 

Treća strategija je možda i najzanimljivija - nađite nešto što će vas odvratiti od razmišljanja o njemu/njoj. Hrana, putovanja, prijatelji, hobiji, bilo što da vas uveseljava i zbog čega ćete se osjećati ugodnije. 

Od ove tri navedene strategije, razmišljanje o negativnim stranama bivšeg partnera je najučinkovitija. Sasvim je i jasno zašto. Na taj način polako zaboravimo sve ono dobro i manje patimo za izgubljenom osobom. 

02.06.2019. 20:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    03.06.2019. 09:50
    zaboravit šta prije ili ce bit gadno za zdravlje
Novi komentar
nužno
nužno