« Život
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
SAVJETI

Kako biti stvarno produktivan?

Pravilnom organizacijom vremena koje imamo, možemo postati produktivniji i uspješniji nego što mislimo

Dobro se organizirajte
Dobro se organizirajte (Arhiva)
Više o

savjeti

,

produktivnost

Produktivnost nam je rijetko na visini, jer nas u ovo moderno doba razne stvari odvlače od posla, od telefona do mobitela i sadržaja na internetu.

Ipak, pravilnom organizacijom vremena koje imamo, možemo postati produktivniji i uspješniji nego što mislimo: 

Napravite dobar raspored - ljudi često ne razmišljaju o tome što bi trebali činiti s vremenom koje imaju, već se uglavnom prepuste svemu što ih snađe. U manje sati možete napraviti puno više stvari no što mislite, ali samo ako dobro planirate. Napravite vremenski raspored, to do liste, izbjegavajte dangubljenje i fokusirajte se samo na ono bitno. To do liste moraju biti inkorporirane u vaš raspored, a ne samo nabacane na komad papira jer ako nisu usklađene s rokom do kada trebaju biti obavljene, one ne funkcioniraju i ostaju neriješene. 

Napravite listu prioriteta - za svaki zadatak koji dobijete zapišite koliki je maksimun, minimum i srednja vrijednost koju možete uložiti u njega. Nakon toga odaberite onaj nivo zahtjevnosti i vremenskog roka koji odgovara određenom zadatku jer se tako nećete rasipati na sve strane.  

Organizirajte zadatke po grupama - dobra organizacija je ključna za produktivnost. Za početak, odvojite svoje zadatke na bitne i one manje bitne. Bacite oko na tjedan koji dolazi. Rasporedite obaveze i događaje u tri kategorije: posao, društveni život i ljubav, ja. Tako ćete staviti ponešto u svaku od ovih kategorija i nećete biti samo fokusirani na posao.

Upravljate svojim kapacitetima - mit da će vam multitasking omogučiti da radite više stvari odjednom odavno je tu, no zapravo na taj način gubite još više vremena. Radije odredite koji vam je dnevni zadatak najvažniji i počnite s njime i idite prema lakšima. Nemojte zanemariti ni fizičku stranu. Pazite koliko spavate, što jedete, vježbate li i jeste li sretni. Nipošto to nemojte zanemariti. 

05.12.2018. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno