« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
SAVJETI

Kako biti siguran u uredu?

Uredi pružaju stotine mikroskopski malih i ne tako malih utočišta za viruse i bakterije poput utora na tipkovnicama, prekidača za svjetlo, gumba na liftu ili ručke na zajedničkom hladnjaku

Gdje se skrivaju?
Gdje se skrivaju? (Arhiva)
Više o

posao

,

prljavština

,

koronavirus

Rad od kuće nije moguć svima, ma koliko sada bio popularan, pa oni koji svakoga dana moraju ići na posao ugrožavaju svoje zdravlje više nego inače. Naravno, ništa od ovoga nije neka novost, no do sada nismo previše obraćali pažnju na takve stvari....

Naime, uredi pružaju stotine mikroskopski malih i ne tako malih utočišta za viruse i bakterije poput utora na tipkovnicama, prekidača za svjetlo, gumba na liftu ili ručke na zajedničkom hladnjaku, podsjeća CNN.

Novi koronavirus prenosi se s čovjeka na čovjeka, pa dodirivanje zaraženih površina može biti jedan od načina prijenosa.

No nemojte odmah pojuriti na bolovanje - stručnjaci iz američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti imaju savjete kako primjereno dezinficirati radna mjesta kako biste tijekom pandemije ostali zdravi, a vaše radno mjesto čisto.

Prije početka smjene odobrenim dezinfekcijskim sredstvom očistite radni stol, tipkovnicu, računalni miš, službeni telefon i druge površine koje vi i vaši kolege često dodirujete.

Dezinfekciju provedite na pravi način i prema uputama. Kako bi djelovalo, dezinfekcijsko sredstvo mora ostati vlažno na površini koju tretirate između tri i pet minuta, pa to može zahtijevati mnogo dezinfekcijskih maramica.

Budite spremni na česte odlaske do umivaonika kako biste prali ruke prije nego što jedete, nakon što jedete, nakon što dodirujete kvake ili ispušete nos. Ruke temeljito svaki puta nasapunajte i operite svaki dio šake i prstiju.

Ako nemate sapuna dezinfektivno sredstvo za ruke dobra je zamjena. No ne zaboravite i nakon toga da je temeljito pranje ruku sapunom najvažnije. S obzirom na to da se novi koronavirus prenosi s čovjeka na čovjeka izbjegavajte nepotrebne fizičke dodire i blizinu.

Odbijanje rukovanja više se ne smatra nepristojnim - sad je preporučeno. Mahnite rukom, pozdravite palcem gore. Redovito čistite sve površine svog pametnog telefona primjerenim sredstvima.

19.04.2020. 11:14:00
Novi komentar
nužno
nužno