« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
SAVJETI

Kako biti otac i prije djetetova rođenja?

Kako ženama u trudnoći često pada samopouzdanje zbog debljanja, dobivanja strija ili otečenih nogu, vrlo je bitno davati partnerici do znanja da je smatrate lijepom

Kako biti pravi tata?
Kako biti pravi tata? (Arhiva)
Više o

trudnoća

,

dijete

,

otac

Iako se trudnoća uvijek povezuje isključivo sa promjenama koje se događaju u tijelu buduće majke i budućim očevima se život također potpuno mijenja. Osim što moraju postati imuni na neprestane promjene raspoloženja i česte prohtjeve svoje drage trudnice i njima se često po glavi mota pitanje hoće li biti dobar roditelj.

Iako je očevima pojam roditeljstva dalek i većina se suočava s njime tek kada krenu noćna buđenja i promjene pelena, bilo bi lijepo potruditi se pokazati partnerici već u trudnoći koliko vam to dijete znači. Sudjelovati u trudnoći možete na mnogo načina.

Osluškujte djetetove kretnje, pričajte mu, pridružite se partnerici prilikom odlaska na ultrazvuk i bacite povremeno pogled na literaturu o roditeljstvu kojom su gotovo svi budući očevi okruženi u svom domu prije dolaska prinove.

Razgovarajte s partnericom o trudnoći. Osim što će joj ta zainteresiranost i podrška mnogo značiti i vi ćete ponešto naučiti. Također, prilikom zajedničkog odlaska liječniku pitajte ga sve što vas zanima, pa makar se radilo i o najbanalnijem pitanju, prenosi Mamin kutak.

Imajte strpljenja. Ovo je savjet koji će vam u životu sa trudnicom zlata vrijediti. Promjene raspoloženja, čudne želje i prohtjevi mogu bili naporni, no dajte joj do znanja da bi učinili sve za nju.

Kako ženama u trudnoći često pada samopouzdanje zbog debljanja, dobivanja strija ili otečenih nogu, vrlo je bitno davati partnerici do znanja da je smatrate lijepom. Fotografirajte ju, kasnije će vam slike kao dokaz rasta vaše bebe u trbuhu biti prekrasna uspomena.

Imajte razumijevanja za oskudniji seksualni život tokom trudnoće. Doduše, kod nekih žena je u trudnoći pojačana želja za seksualnim odnosima, no većina je ipak previše izmorena mučninama, konstantnim umorom i svim ostalim promjenama koje im se događaju da bi uopće mogle misliti na spolne odnose.

Prilagodite svoje životne navike. Ukoliko ste pušač, ukoliko već smatrate da ne možete prestati, obavezno pušite izvan prostorije u kojoj boravi trudnica. Malena žrtva za zdravlje vašeg djeteta. Ukoliko partnerica pazi da se što zdravije hrani pomognite joj u tome. Umjesto grickalica uz gledanje filma uživajte u voćnoj salati ili orašastim plodovima. Provodite dovoljno vremena u prirodi, u laganim zajedničkim šetnjama.

08.02.2023. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno