« Život
objavljeno prije 8 mjeseci i 25 dana
ZAPAMTITE!

Kada ući u novu vezu?

Veza u kojoj ste bili i koja je završila zaslužuje vrijeme tugovanja pa čak ako ste vi ona strana koja je odlučila prekinuti odnos jer se treba suočiti s propalim snovima i planovima

Koliko treba srcu?
Koliko treba srcu? (Arhiva)
Više o

nova veza

Mnogi ljudi griješe kada misle da će im novi partner ili partnerica iscijeliti slomljeno srce. Najgore što možemo učinit nakon prekida je uskočiti u novu ljubavnu vezu, upozoravaju psiholozi. 

Veza u kojoj ste bili i koja je završila zaslužuje vrijeme tugovanja pa čak ako ste vi ona strana koja je odlučila prekinuti odnos jer se treba suočiti s propalim snovima i planovima. 

Iako ne postoji magična brojka koja određuje koliko vremena treba proteći da biste iu svoj život pustili novu osobu, radije razmišljajte u mjesecima, nego u danima. Ne žurite. 

Neki psiholozi savjetuju da bi za svaku godinu veze trebali mjesec dana biti sami,odnosno ako ste u vezi bili šest godina, najmanje biste šest mjeseci trebali samovati. 

Kroz to vrijeme razgovarajte s osobom od povjerenja, budite sami sa sobom, promišljajte, vodite dnevnik, idite psihoterapeutu koji će vam pomoći da iz teškog razdoblja izađete jači, mudriji i emocionalno inteligentniji.

27.05.2019. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno