objavljeno 27.05.2019. 20:01:00
ZAPAMTITE!

Kada ući u novu vezu?

Veza u kojoj ste bili i koja je završila zaslužuje vrijeme tugovanja pa čak ako ste vi ona strana koja je odlučila prekinuti odnos jer se treba suočiti s propalim snovima i planovima

Koliko treba srcu?
Koliko treba srcu? (Arhiva)

Mnogi ljudi griješe kada misle da će im novi partner ili partnerica iscijeliti slomljeno srce. Najgore što možemo učinit nakon prekida je uskočiti u novu ljubavnu vezu, upozoravaju psiholozi. 

Veza u kojoj ste bili i koja je završila zaslužuje vrijeme tugovanja pa čak ako ste vi ona strana koja je odlučila prekinuti odnos jer se treba suočiti s propalim snovima i planovima. 

Iako ne postoji magična brojka koja određuje koliko vremena treba proteći da biste iu svoj život pustili novu osobu, radije razmišljajte u mjesecima, nego u danima. Ne žurite. 

Neki psiholozi savjetuju da bi za svaku godinu veze trebali mjesec dana biti sami,odnosno ako ste u vezi bili šest godina, najmanje biste šest mjeseci trebali samovati. 

Kroz to vrijeme razgovarajte s osobom od povjerenja, budite sami sa sobom, promišljajte, vodite dnevnik, idite psihoterapeutu koji će vam pomoći da iz teškog razdoblja izađete jači, mudriji i emocionalno inteligentniji.

27.05.2019. 20:01:00
http://m.metro-portal.hr/kada-uci-u-novu-vezu/118707/