« Blogosfera
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Kada sve seks može postati smrtonosan

Starije muškarce najčešće glave dođu ljubavnice

Umrijeti kad ti je najbolje san je mnogih muškaraca
Umrijeti kad ti je najbolje san je mnogih muškaraca
Više o

seks

,

srčani udar

,

smrt

Amerikanac.blog.hr pozabavio se temom koja nekima može biti zastrašujuća, a nekima bome i izuzteno privlačna - smrt uslijed seksa. Ovaj bloger je liječnik po struci i to ovome posti daje dodatnu svježinu i uvjerljivost. Čak se potrudio nanpraviti i statistiku o broju smrtonosnih srčanih udara uslijed vođenja ljubavi u kojoj je došao do uznemirujućih podataka, naročito za one starije od šezdeset...

...Nedavno smo imali prilike pričati s lokalnim medical examiner-om koji vodi statistiku o broju smrtonosnih srčanih udara tijekom seksanja na kojima je on ili njegovi kolege obavio autopsiju.

Prikupio ih je čovjek gotovo stotinjak. Naravno, pogađate gotovo svi preminuli su bili muški u srednjim i starijim godinama. I zamislite čuda: Skoro niti jedan nije doživo udar dok se seksao za ženom ili stalnom partnericom.

Obrazloženje je po njemu slijedeće: Ili se ljudi ne seksaju u braku (što je nevjerovatno), ili je seks dosadan pa se dovoljno ne uzbude (što je vjerojatnije) ili ljubavnice ubijaju nekom tajanstvenom metodom ili je to pak kazna s neba?
Dakle, što kaže stručna literatura. Nekoliko studija je proučavalo ovu problematiku i manje više se slažu s našim Examiner-om.

Apsolutni rizik za srčani udar tijekom seksanja je nizak (2 slučaja na 1.000.000 sati seksanja) u zdravih srednjovječnih muškaraca, ali taj broj poraste na 20 slučaja na 1.000.000 seksanja ako ti isti imaju ishemičnu bolest srca.
Pretvoreno u godišnje rizike je to oko 1%, odnosno 1.2%.

Ali sad sljedi najbolje...istraživanja su pokazala da je sex rizičniji ako je partner nepoznat, ili pak prostituka ili ljubavnica. Takve su avanturice začinjene s malo više masne klope i cuge..a i Viagrice..

UDARNaglo, preveliko uzbuđenje muškarce u srednjim i starijim godinama dovodi do smrtonosnog, srčanog udara.

Doktor Parzeller i suradnici u studiji objavljenoj u Evropskom kardiološkom časopisu (Eur Heart J 2001; 22: 610-6.) skupili su rezultate obdukcija u Njemackoj od 1972-1998 kod “sretnika” koji su se preselili u vječna lovišta tijekom seksanja.
Oni su pobrojali sve obdukcije na svom području u u tom razdoblju i našli su 48 smtnih slučajeva. Većina su bili muški (jadnitismo) u dobi 60-66 godina koje je izdalo srce. Ženskih žrtava je bilo za izbrojat na prste, a one su uglavnom zaglavile od moždanog udara.

75% muških je becnulo tijekom vanbračnog seksa, uglavnom s mlađahnim prostitutkama (Mađarice?).

I na kraju što zaključiti? Dečki, pamet u (donju) glavu, nemojte da vas ona kosta prijevremenog gubitka gornje...      (METRO)

15.08.2008. 17:11:29
Novi komentar
nužno
nužno