« Žene
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
HE HE

Kad je pravo vrijeme za vjenčanje?

U računici u obzir su uzeti društveni i demografski faktori poput seksa, rase, strukture obitelji, religije, seksualne prošlosti i veličine mjesta u kojemu osoba živi

Kasne dvadesete pravo su vrijeme
Kasne dvadesete pravo su vrijeme (Arhiva)
Više o

vjenčanje

,

pravo vrijeme

Do sada se činilo kako je bolje vjenčati se u nešto kasnijim godinama života, ali najsvježiji rezultati istraživanja sa Sveučilišta Utah pokazali su kako su oni koji brak sklope nakon 32. godine u većoj opasnosti od razvoda od parova koji se vjenčaju u kasnim dvadesetima.

No, koje je onda idealno doba za ulazak u brak i najmanju šansu za razvod? Znanstvenici tvrde kako je to između 25. i 32. godine, a u toj računici u obzir su uzeti društveni i demografski faktori poput seksa, rase, strukture obitelji, religije, seksualne prošlosti i veličine mjesta u kojemu osoba živi. 

Naravno, postavlja se logično pitanje - zašto je ljudima koji se vjenčaju u srednjim tridesetima teže ostati u braku?

Voditelji istraživanja vjeruju kako oni koji čekaju srednje 30-e da bi otišli pred oltar možda nemaju predispozicije za brak, bilo zbog teškog karaktera ili teškoća s uspostavljanjem međuljudskih odnosa, pa zato kod njih postoji i veći rizik od razvoda.  Uz to, neke se osobe u tridesetima koje bi i bile dobar bračni partner osjećaju sasvim dobro i kao samci ili im odgovara živjeti u izvanbračnoj zajednici. Neki ljudi koji odlažu brak se, s druge strane, toliko naviknu na samački život da ne budu dobri bračni partneri ukoliko se ikada odluče braku dati šansu.

11.06.2016. 21:36:00
Novi komentar
nužno
nužno