« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
PODRAVKA

Jurčić ne zna ništa o svojoj smjeni

Predsjednik NO Podravke je rekao da je razgovarao s premijerkom Jadrankom Kosor, ali da nije bilo govora o njegovoj smjeni

(Goran Mehkek / CROPIX )
Više o

Podravka

,

Nadan Vidošević

,

Ljubo Jurčić

,

Jurčić NO Podravka

Ljubo Jurčić izjavio je danas kako nema nikakvih saznanja o tome da ga vlada namjerava smijeniti s funkcije predsjednika Nadzornog odbora Podravke i na njegovo mjesto postaviti Nadana Vidoševića, kako je to objavio dio medija.

"O tome nemam nikakvih saznanja, a sve informacije koje imam o tome su iz medija", izjavio je Jurčić novinarima u Saboru, zamoljen za komentar medijskih napisa da ga vlada namjerava smijeniti.

Rekao je da je razgovarao s premijerkom Jadrankom Kosor, ali da nije bilo govora o njegovoj smjeni, već da se razgovaralo o sutrašnjoj Skupštini Podravke i potezima koje ta tvrtka treba napraviti u idućih mjesec dana.

"Mi radimo pripremu sutrašnje skupštine, imao sam razgovor s premijerkom, imao sam razgovore s vjerovnicima, drugim većim vlasnicima, tako da sutra reagiram ako bude kontra prijedloga i novih prijedloga. ", kazao je Jurčić.

Nije, kaže, primijetio da ga netko smjenjuje, napominjući da, prema statutu Podravke, država izravno imenuje svoje predstavnike u Nadzorni odbor, tako da za njegovo imenovanje i razrješenje nije potrebna Skupština.

"To se može učiniti u svakoj minuti svakog dana i Skupština o tome ne odlučuje", kazao je Jurčić. Naglasio je da je na mjesto predsjednika Nadzornog odbora imenovan kako bi pomogao stabilizaciji Podravke.

Upitan kako gleda na pokušaj HSS-a da zadrži politički utjecaj u Podravki, odgovorio je kako to nije njegov posao, već da mu je dužnost razgovarati s vlasnikom i dogovarati koncepciju kako Podravku staviti pod nadzor.

"To je zapravo moj posao. Ovi ostali interesi su prirodni i normalni, oni dolaze organizirano kroz različite interesne grupe, pa onda i političke stranke. To je jedan prirodni proces s kojim se treba znati nositi i mislim da ćemo se s time znati nositi u interesu Podravke", rekao je Jurčić.

Na upit treba li politiku izbaciti iz Podravke, odgovorio je da će u velikim kompanijama politika uvijek biti prisutna, a da je njegov cilj, kao predsjednika Nadzornog odbora, da to bude dominantno dobra politika.

"Ni jedna veća kompanija kao Podravka ne može bez politike, ali politika mora biti dobra, da poštuje interese i društva i dugoročne održivosti rasta kompanije. Ta dva interesa treba uskladiti", zaključio je Jurčić. (hina/metro-portal)

24.03.2010. 15:03:47
Novi komentar
nužno
nužno