« Sport
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
POI

Josip Slivar peti u bacanju kugle

Najbolji rezultat sezone

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Miroslav Martinić/EPEHA)
Više o

POI

,

bacanje kugle

,

Josip Slivar

,

Zoran Ćuić

Hrvatski paraolimpijac Josip Slivar osvojio je peto mjesto u bacanju kugle u kategoriji F44 na Paraolimpijskim igrama u Pekingu. Slivar, koji ima potkoljenu amputaciju, je u finalu održanom na stadionu Ptiče gnijezdo pred 85.000 gledatelja ostvario rezultat 14.67 metara što je njegov najbolji rezultat ove sezone.

Slivar je uoči igara u Pekingu imao ozljedu ramena i s obzirom na sve ostvario je odličan rezultat, do sada najbolji od hrvatskih paraolimpijaca u Pekingu. Najduži hitac ovaj 38-godišnji Bjelovarac ostvario je u trećoj seriji. Četvrto mjesto mu je pobjeglo za 36 centimetara, dok su stepenice pobjedničkog postolja ovoga puta bile nedostižne.

Slavio je Danac Jackie Christiansen s novim svjetskim rekordom (17.89) ispred Australca Paula Raisona (15.83), dok je broncu osvojio Kubanac Gerdan Fonseca (15.65). Četvrtoplasirani Grk Georgios Pappas je bacio kuglu do 15.03 metara.

Nakon osvojenog petog mjesta Slivar nije skrivao emocije. Bio je oduševljen ambijentom na stadionu, ali i svojim plasmanom.

"Zadovoljan sam rezultatom, malo je nedostajalo do četvrtog mjesta i drvene medalje, no na medalje ćemo pucati u Londonu," kazao je Slivar, koji je potkoljenicu izgubio 1993. godine na južnom bojištu.

Premda su za njega ovo bile prve POI nije imao tremu, premda je nastupio pred punim tribinama Nacionalnog stadiona.

"Nisam imao tremu, cijelo vrijeme sam bio koncentriran. Oduševljen sam atmosferom na stadionu. Nastupiti pred 85.000 gledatelje je bio veliki gušt," kazao je Slivar.

Njegov trener Zoran Ćuić vjeruje kako Slivar samo može naprijed i kako je ovaj rezultat dobar temelj za iduća natjecanja.

"Ovo je njegov najbolji rezultat ove godine i zbog toga sam zadovoljan iako on može baciti i bolje. Možda je mogao do četvrtog mjesta, no medalje su bile nedostižne," kazao je Ćuić.

Pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije bilo upitno, jer je Danac Christiansen svijet za sebe i vladar ove discipline.

"Jackie je čudo, uskoro će prebaciti 18 metara i mi smo svi osuđeni skupljati mrvice iza njega," dodao je Josip na kraju. (HINA)

08.09.2008. 21:59:55
Novi komentar
nužno
nužno