« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
SVIRKA

Još samo jedna večer do velikog finala festivala Karlovačko RockOff

U petak, 02.10., u Shock Show Industry D'Katran gledamo i slušamo - REZERVE, JAM RITUAL, ANTU CASHA, GRETTU i LUCAS

Treći koncert Karlovačko RockOff festivala
Treći koncert Karlovačko RockOff festivala (Karlovačko Rock Off)
Više o

Kopito

,

Karlovačko RockOff

,

Shock Show Industry D'Katran

,

Repassage

,

Judette

,

U pol' 9 kod Sabe

,

Baltazar

Treći koncert Karlovačko RockOff festivala sinoć je održan u zagrebačkom Shock Show Industry D'Katran, a predstavili su se Repassage, Kopito, Judette, U pol' 9 kod Sabe i Baltazar.

Koncert je otvorio splitsko-imotski Repassage koji je pokrenuo neke nove ritmove, a njihov gypsy swing jazz zaintrigirao je publiku, kao i pjevačica i kontrabasistica Jelena Galić, te ostatak benda koji je publiku uveo u 30-te i 40-te godine prošlog stoljeća.

I sljedeći nastup nismo se odmaknuli od juga. Multiotočki bend Kopito koji, prema vlastitom priznanju, nisu bend za studio, već za publiku, sinoć su dokazali da se na njoj snalaze kao ribe u vodi. Dašak juga preplavio je zagrebački klub, a publika nije mogla ostati ravnodušna na vesele ritmove koje je Kopito sinoć izručilo.

Judette, autorski bend iz Zagreba postoji 4 godine, a već iza sebe imaju hit singl „Voli me" kojim su zaokupili pažnju javnosti. Romantična, nježna, ali istovremeno žestoka i snažna, Lea i dečki iz benda osvojili su sve prisutne.

Nakon alternativnog pop rock zvuka koji je donio Judette, glazbena šarolikost festivala još je jednom došla do izražaja kada su na pozornicu stupile djevojke i dečko iz benda U pol' 9 kod Sabe. Indie sastav zabavio je publiku svojim iskrenim i slikovitim stihovima. Vesela ekipa na pozornici istu je energiju prenijela i na publiku koja je uživala u njihovim duhovitim pjesmama o međuljudskim odnosima.

Kraj jučerašnjeg koncerta bio je rezerviran za hard rock/alternative bend iz Istre. Baltazar se koncertno brusio kao predgrupa najvećim imenima regionalne rock scene, a svojim sigurnim i čvrstim nastupom prikovali su publiku za prostor ispred pozornice opravdavši glazbeni žanr koji predstavljaju.

Rezerve su punokrvni punk rock bend, „makarski Ramonesi". Članovi su Šime Lalić, Tomo Miladinović, Ante Puharić, Mateo Perković i Leon Lužija. Tijekom ljeta 2014. ta petorka snima svoje prve pjesme koje početkom prosinca objavljuju u obliku EP-a "Evo Rezerve!". 6 pjesama s EP-ja mogu se skinuti s bandcamp stranice benda. Prvi single je "Nema para" i za njega je snimljen spot. Na domaćem terenu, u Makarskoj, u tijeku su pripreme za izdavanje prvog albuma.
Sviramo i pjevamo o ljubavi i ničemu. Trenutno radimo na svom prvom albumu koji će biti pravi punk rock vatromet" - najavljuju Rezerve.

Jam Ritual glazbena kritika naziva hrvatskom verzijom Black Keysa. Varaždinski rock bend osnovan je 2009. godine, a svoju glazbu opisuju kao čvrstu i definiranu. Da su izuzetno radišan bend dokazuje i brojka od preko stotinu koncerata koje su održali u zemlji i regiji. Trenutno u studiju snimaju novi album. Dečki iz Jam Rituala tvrde: "Bitno je svaki dan napraviti nešto novo...korak po korak. Sve ovo radimo zbog odličnog osjećaja koji dolazi kad sviraš pred ljudima, kad netko sluša tvoju glazbu."

Ante Cash je 2005. objavio album prvijenac i podigao prašinu na sceni, prvenstevno zbog britkih tekstova. "Moja Cikla", parodija na tada aktualnu Severininu Štiklu poharala je Youtube i otvorila mu vrata šire publike. Nakon toga slijedio je album "Gotovinski popust" koji je Casha prometnuo u jednog od najinteresantnijih domaćih repera, a ostvarena je i suradnja s Edom Maajkom na pjesmi „Đe si buraz". Sljedeće godine uspješan niz nastavljen je pjesmom „Nema cijene" koja je postala službena himna Hrvatskog olimpijskog odbora i na kojoj je ugostio sedam aktualnih olimpijaca.  "U sve sam krenuo prije desetak godina kao nadobudni srednjoškolac. Sad je sve isto samo nisam srednjoškolac." - zaključuje Ante. Treći rap album Ante Casha otvoren je predsinglovima "Danke Deutschland" i "Cigla je stigla", te "Vatrenim Zmajevima", koji su u prvih 10 dana na youtubu skupili gotovo pola milijuna pogleda. Album najavljuje za jesen. "Glazba je bezazlena, ugodna, zabavna i kreativna. To su moji motivi da se nastavljam baviti njome. Radim pjesmu po pjesmu, pa što bude." - rekao je Ante o daljnjim planovima.

Zagrebački alter - rock band Gretta osnovan je u proljeće 2004. godine i već nakon nekoliko nastupa skreću pažnju na sebe. Na Karlovačko RockOff prijavili su se s pjesmom "Sjaj", trećim najavnim singlom dugoočekivanog, četvrtog studijskog albuma, koji izlazi ove jeseni. Riječ je o izrazito ritmičnoj pjesmi, koja kroz zarazno pjevne melodije progovara o ljubavnoj vezi koja, bez obzira na sve okolnosti i životne probleme, još uvijek opstaje te donosi zadovoljstvo i sjaj. Glazbu potpisuju Hrvoje Medanić i Tomislav Čubek, koji je napisao i tekst. Prva dva singla s Grettinog četvrtog albuma su postigla velike uspjehe - pjesma "Malena" jedna je od deset najemitiranijih pjesama u 2014. po službenim podacima HDS ZAMP-a, osvojila je glazbenu nagradu "Porin" za najbolju vokalnu suradnju, proglašena je pjesmom godine u emisiji "Music Pub" Zlatka Turkalja na Hrvatskom radiju, a na Youtubeu je prošla brojku od pola milijuna pogleda. Singl "Sreća" zauzeo je vodeća mjesta brojnih radijskih top lista, a za njega je snimljen i video spot u režiji mladih genijalaca iz "Skalpel kolektiva".

Lucas, punim imenom; Lukša Đuraš-Lucas, kantautor iz Dubrovnika,
nakon dugogodišnjeg rada u studiju u Zagrebu, izlaska singla "Nikada više",
humanitarnog projekta za spas "Starog grada Novigrada na Dobri" i pjesme "Nakon ljubavi", te Šibenskog festivala i pjesme " Sve što osjećam", okuplja svoj band pod imenom Lucas i prijavljuje se na Karlovačko Rockoff festival, te glasovima publike odlazi do samog finala. Pjesma "Zaljubljen" je pop-rock skladba ljubavne tematike, koja će pronaći svoje mjesto na albumu prvijencu i nasloniti se na tematiku čitavog albuma, te kao takva zaokružiti ljubavnu priču koju nam priča Lucas.
"Glazba je moja hrana, moja voda, moj kisik i jedina formula koja me održava pri zdravom razumu i na životu" - kaže Lucas, te dodaje: "Od Karlovačko Rockoff-a, očekujem neku nadu, neko svjetlo koje se pojavljuje usred mraka i tame, koji mladim i ne samo nužno njima, nego svim ljudima dobre volje, koji istinski iz srca stvaraju nešto novo, nešto originalno i hvale vrijedno, daje šansu, daje priliku i otvara bar mali prozorčić u svijet, kako bi oni mogli poput malih nejakih ptica po prvi put poletjeti u ovaj šareni svijet".


Pobjednik festivala na finalu 9.10. osvaja atraktivne nagrade (100 sati snimanja i produkcije u studiju, rad s profesionalnim producentom, produkciju singla i videospota) te nastup kao gost izvođač na koncertu Vatre u Domu sportova 23.10.2015.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna potražite na ulazu u Shock Show Industry D'Katran!
Vrata se otvaraju u 21 sat, a koncert počinje u 22 sata!

 

26.09.2015. 19:02:00
Novi komentar
nužno
nužno