« Seks
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
MYTHBUSTERS

Još par mitova i istina o veličini penisa

Brojne studije su prikazale prosječnu duljinu muškog spolnog organa duljom nego što ona zapravo jest ... a razlog je, naravno, preuveličavanje od strane ispitanika

Znate li što je istina, a što mit?
Znate li što je istina, a što mit? (Arhiva)
Više o

penis

,

veličina penisa

,

najveći penis

,

najmanji penis

Veličina penisa trajna je frustracija muškaraca koji uvijek misle da njihov veseljko nije dovoljno velik, a depresija se samo pojačava raznoraznim istraživanjima o prosječnoj veličini penisa u raznim zemljama. 

Naravno, mnoge studije su pokazale prosječnu duljinu muškog spolnog organa duljom nego ona zapravo jest. Razlog? Dobrovoljnom istraživanju podvrgnuli su se samo obdareniji muškarci koji su se htjeli pohvaliti.

Mitovi o prosječnoj veličini penisa

Neka istraživanja pokazuju da je prosječna duljina penisa (kod bjelaca) 17 cm. Uopće ne pretjerujemo kada kažemo da su ta istraživanja rađena na tulumu gdje su se našla petorica obdarenijih, izmjerila svoje alate i u kalkulatoru izračunala prosjek. Možda su si pritom malo i dodali.

Istina o prosječnoj veličini penisa

Najozbiljniju studiju o veličini penisa napravili su oni kojima je najvažnije znati taj podatak- proizvođači kondoma. Na reprezentativnom uzorku utvrdili su sljedeće:

  • Prosječna duljina opuštenog penisa je 10.2 cm.
  • Prosječna duljina penisa u erekciji je 14.7 cm.
  • Prosječan obujam penisa je 12.2 cm.

Eto, i to vam je to. Ova se ekipa primila posla ozbiljno (da ne kažemo uzela ga u ruke) i mjerila spolovila, a ne anketirala dobrovoljce ...

09.09.2016. 23:01:00
Novi komentar
nužno
nužno