« Film
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca

Još malo nagrada prije Oscara

Meryl Streep i Sean Penn najbolji po odluci Udruženja američkih glumaca

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Sean Penn

,

Meryl Streep

,

Udruženje američkih glumaca

,

Screen Actor's Guild

,

filmske nagrade

Glumica Meryl Streep dobila je u nedjelju navečer u Los Angelesu nagradu Udruženja američkih glumaca (SAG) za najbolju glavnu žensku ulogu ostvarenu u filmu "Doubt" u kojem glumi osvetoljubivu opaticu, dok je najbolju glavnu mušku ulogu po ocjeni svojih kolega ostvario glumac Sean Penn kao političar homoseksualac u filmu "Harvey Milk".

Nagradu za najbolji glumački postav u cjelini odnio je film "Milijunaš s ulice" ("Slumdog Millionaire").

Udruženje američkih glumaca odlučilo je da nagrada za najbolju sporednu mušku ulogu posmrtno pripadne glumcu Heathu Ledgeru za lik Jokera u filmu "Batman, Crni vitez" ("The Dark Knight"), a Kate Winslet kolege-glumci proglasili su najboljom u sporednoj ženskoj ulozi u drami o holokaustu "The Reader".

Ledgerovu nagradu primio je njegov kolega Gary Oldman.

Uoči dodjele Oscara, nagrade dodjeljuju mnoge američke strukovne udruge u filmskoj industriji (redatelji, scenaristi, glumci), pa je tako u subotu već proglašen "Milijunaš s ulice" kao najbolji dugometražni film od strane Američkog udruženja filmskih producenata (PGA) u Los Angelesu. To udruženje nerijetko najavljuje dobitnike zlatnog kipića u odgovarajućoj kategoriji za Oscara. (hina/metro-portal)

26.01.2009. 08:23:07
Novi komentar
nužno
nužno