« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Još jedna smrt bebe zbog mlijeka u prahu

U skandal upletene 22 tvrtke i 69 vrsta mlijeka u prahu

Roditelji s otrovnim mlijekom ispred zatvorenog ureda jedne od odgovornih kompanija
Roditelji s otrovnim mlijekom ispred zatvorenog ureda jedne od odgovornih kompanija (AFP)
Više o

mlijeko u prahu

,

melamin

,

bubrežni kamenci

,

smrt bebe

Troje djece umrlo je u Kini nakon što su popila mlijeko u prahu za bebe, zaraženo melaminom, od kojeg je oboljelo u raznim stupnjevima 6244 druge djece, prema najnovijim službenim podacima objavljenima u srijedu.

Iako je 4917 djece imalo samo manje simptome, 1327 još je uvijek na liječenju, od čega 158 "s teškim bubrežnim problemima", kazao je ministar zdravstva Chen Zhu na konferenciji za tisak.

Međutim, 94 djece među tih 158 teških slučajeva "stabilno je", dodao je ministar.

Uz dva već poznata smrtna slučaja beba od pet i osam mjeseci u Gansu, na sjeverozapadu zemlje, zabilježen je još jedan slučaj u Zhejiangu, u okviru skandala s mlijekom kojem je dodan melamin, kemijska supstanca kojom se lažno razina proteina prikazuje višom.

Istraga pokrenuta na nacionalnoj razini, nakon što je skandal izbio u prvoj tvornici, Sanlu, pokazala je da su zahvaćene 22 tvrtke i ukupno 69 vrsta mlijeka za bebe proizvedenih na kineskom teritoriju.

Ministar na čelu uprave zadužene za kontrolu kvalitete Li Changjiang istaknuo je u srijedu da su "svi proizvodi korišteni na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama bili potpuno "sigurni". (HINA)

17.09.2008. 10:42:53
Novi komentar
nužno
nužno