« Film
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
MA DA?

Joker poharao kina i - porno stranice

"Joker" je izazvao brojne kontroverze, to nije Gotham niti Joker kakve poznajemo sa stranica ili ekrana, posve je drukčiji od stripovskih superherojskih uspješnica kakve smo navikli vidjeti od DC-ja i još više od Marvela

Joaquin je maestralan...
Joaquin je maestralan... (Arhiva)
Više o

PornHub

,

napaljenost

,

Joker

,

xHamster

Film Joker, čiju režiju, scenarij i produkciju potpisuje Todd Phillips već je nakon prvih nekoliko dana prikazivanja u hrvatskim kinima pogledalo više od 85 tisuća gledatelja, što je treće najbolje otvaranje ikad u Hrvatskoj.

Nakon prvog tjedna "Joker" je ostvario drugo najbolje kino otvaranje 2019. godine, iza završnice najuspješnije Marvelove franšize, ali i treće najbolje otvaranje svih vremena u Hrvatskoj - nakon globalnih mega uspješnica "Avengers: Endgame" i "Star Wars: The Force Awakens".

Kako se napominje u najavi filma, "Joker" je izazvao brojne kontroverze, to nije Gotham niti Joker kakve poznajemo sa stranica ili ekrana, posve je drukčiji od stripovskih superherojskih uspješnica kakve smo navikli vidjeti od DC-ja i još više od Marvela.

"Joker" je originalni prikaz podrijetla tog zloglasnog lika, "priča o nemiru čovjeka na rubu koji je sve bliže ponoru". Arthur Fleck, kojeg utjelovljuje Joaquin Phoenix, traži svoj put u Gothamovu slomljenom društvu. U želji da ga obasja bilo kakvo svjetlo, odluči se okušati kao stand-up komičar, no uvijek je on sam predmet ismijavanja.

"Uhvaćen u cikličkom postojanju između apatije i okrutnosti i, u konačnici, izdaje, Arthur donosi jednu lošu odluku za drugom što dovodi do lančane reakcije eskalirajućih događaja u ovoj groznoj, alegorijskoj studiji karaktera", napominje se.

Redatelj Phillips nije samo angažirao Joaquina Phoenixa za glavnu ulogu, već je napisao ulogu imajući baš njega na umu, unatoč tome što se u prošlosti opirao bilo kakvim žanrovskim projektima.

Impresivnu glumačku postavu zaokružuju Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Brett Cullen, Glenn Fleshler, Bill Camp, Shea Whigham, Marc Maron, Douglas Hodge, Josh Pais i Leigh Gill.

Todd Phillips režirao je film prema scenariju koji je napisao zajedno sa Scottom Silverom, na temelju DC-jevih likova. Produkciju filma potpisuju Phillips i Bradley Cooper i njihova kompanija Joint Effort, te Emma Tillinger Koskoff.

Zanimljivo je da je na xHamsteru pretraga pojma Joker porasla čak 1300 posto, a slično se događa i na PornHubu jer su žene nakon izlaska iz kina - napaljene kao nikad?!

12.10.2019. 14:13:00
Novi komentar
nužno
nužno