« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
Glasnie istinite

John Frusciante opet napustio Pepperse

U nedavnom u intervjuu za Classic Rock Magazine bubnjar RHCP-a Chad Smith je započeo brojne glasine odbivši odgovarati na pitanja o Johnu Fruscianteu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

red hot chilli peppers

,

john frusciante

Gitarist, koji je u grupi već 20 godina, u zadnjim je razgovorima s medijima jasno dao do znanja da ga više ne zanima biti u tako velikom projektu te kako ima druge muzičke interese, prenosi muzika.hr.

Smith je izjavio kako mu je rečeno (od strane izdavačke kuče) da izbjegava pitanja vezana za gitaristu, no potvrdio je da već nekoliko tjedana rade na novom materijalu te da planiraju izdavanje svog novog albuma u sljedećoj godini.

Prema brojnim renomiranim glazbenim časopisima te izvorima iz krugova samog benda, postalo je jasno kako Frusciante više nije član benda, te je njegovo mjesto preuzeo Josh Klinghoffer, kalifornijski gitarist koji je surađivao s Fruscianteom na njegovom solo materijalu te također svirao na albumima Gnarls Barkleya, PJ Harvey, Becka, Perrya Farrella i brojnih drugih.

Ovo nije prvi put da Frusciante napušta kamp RHCP-a. To je već učinio na vrhuncu promotivne turneje albuma "Blood Sugar Sex Magik" i na vrhuncu svoje heroinske ovisnosti. U grupu se vratio 'čist' 1998. te su u obnovljenoj postavi objavili svoj višestruko nagrađivani i hvaljeni album "Californication".

Prvi nastup RHCP-a nakon više od dvije godine stanke održat ć se 29. siječnja na koncertu u čast Neila Younga te se tada očekuje sama potvrda ove vijesti kada bend u novoj postavi izađe na pozornicu.

14.12.2009. 19:44:39
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Stadium Arcadium
    20.12.2009. 21:58
    www.balkan-bssm-rhcp-forum.com

    BALKAN RHCP FORUM !
  2. avatar
    Nicklord
    21.12.2009. 09:25
    Stvarno ovo uopste nisu neke lose vesti...
    Josh ce super da odradi posao...
    Mada sam cuo neke glasine na http://www.balkan-bssm-rhcp-forum.com/forum.htm da ce ga mozda menjati neko drugi.
    A vi ljudi kao da je John jedini clan pepersa, tu su FLEA, ANTHONY, CHAD...
Novi komentar
nužno
nužno