« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
SLUČAJ PUKANIĆ

Joca Amsterdam ostaje u pritvoru još mjesec dana

Zbog opasnosti od bijega, utjecanja na okrivljenike i mogućeg nastavka kriminalnih aktivnosti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

slučaj Pukanić

,

Bojan Gudurić

,

Joca Amsterdam

,

Sreten Jocić

Posebni odjel za organizirani kriminal srbijanskoga vrhovnog suda danas je, na prijedlog istražnog suca posebnog odjela okružnog suda u Beogradu, za mjesec dana produljio pritvor Sretenu Jociću, osumnjičeniku za organizaciju ubojstva hrvatskog novinara Ive Pukanića.

U priopćenju je objašnjeno da okolnosti upućuju na opasnost od njegova bijega ako bi bio oslobođen te da postoji opravdana bojazan da bi mogao utjecati na okrivljenog Bojana Gudurića koji je u bijegu i koji još nije saslušan.

Imajući u vidu da je okrivljeni Sreten Jocić već osuđivan u drugim državama, postoje i osobite okolnosti koje upućuju na to da bi, ako bi se našao na slobodi, mogao nastaviti činiti kažnjiva djela zbog čega je njegov ostanak u pritvoru opravdan.

Razlozi za zadržavanje Jocića u pritvoru temelje se i na osnovanoj sumnji da je počinio kažnjivo djelo za koje je propisano više od deset godina zatvorske kazne.

Kao posebno teška okolnost navodi se osnovana sumnja da je zločin počinilo više sudionika, da je unaprijed planiran u okviru dobro organizirane skupine, te popraćen najvišim stupnjem nasilja.

Jocić je uhićen u Beogradu 27. travnja 2009. i nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je organizirao ubojstvo Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića, koji su stradali u eksploziji bombe 23. listopada 2008. u Zagrebu.

Bojana Gudurića, koji je u bijegu, hrvatsko pravosuđe tereti da je jedan od izravnih počinitelja ubojstva Pukanića i Franjića. (hina/metro-portal)

25.09.2009. 18:46:59
Novi komentar
nužno
nužno