« Knjiga
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca

Joanne Harris opet gostuje u Hrvatskoj

Popularna britanska književnica danas će održati promociju

Više o

joanne harris

Višestruko nagrađivana autorica bestselera ‘Čokolada’, ‘Svete lude’, ‘Pet četvrtina naranče’ i mnogih drugih, koji su diljem svijeta prodani u milijunima primjeraka, Joanne Harris, jučer je po četvrti put u organizaciji njezinog hrvatskog izdavača Algoritma posjetila Zagreb i družila se s hrvatskim čitateljima u prostorijama DHK.

Povod dolaska promocija je njezinih triju novih knjiga, nastavka bestselera ‘Čokolada’, ‘Cipelice kao bombon’, ‘Poskočice i doskočice’, njezine prve zbirke kratkih priča te ‘Rune’, romana fantastike podjednako za mlade, ali i one starije čitatelje.

Ova spisateljica rođena je i odrasla u prodavaonici slatkiša svoga djeda u Barnsleyju u Engleskoj, pa su tako slatkiši postali na neki način njezina trajna književna inspiracija.  
Odrastala je i pod velikim utjecajem svog francuskog porijekla, koje, uz slatkiše, nadahnjuje cjelokupno njezino literarno stvaralaštvo.

Za sebe tvrdi da je bila jako povučeno dijete koje je voljelo koračati uz prugu, izmišljati priče i baviti se kompliciranim igrama.

Raspored gostovanjaU British Councilu, Ilica 12 danas u 16 sati Joanne Harris čitat će odlomke iz knjiga, a u 19.30 u hotelu Istra, Kukuljevićeva 6. U Varaždinu će također biti održana promocija uz potpisivanje knjiga.   Joanne Harris, profesorica njemačkoga i francuskog jezika s diplomom Cambridgea, svjetsku je slavu stekla romanom ‘Čokolada’, prema kojemu je snimljen istoimeni film švedskoga redatelja Lassea Hallstroma nominiran za pet Oscara.

Nakon postignutog  uspjeha s ‘Čokoladom’, koja je prevedena na više od 40 svjetskih jezika, prodana u više od milijun primjeraka i nominirana za prestižnu nagradu Whitbread, Joanne Harris prestaje predavati francuski jezik u jednoj srednjoj školi u Leedsu, što je radila dvanaest godina, i potpuno se posvećuje pisanju. U Hrvatskoj su joj dosad objavljeni romani ‘Čokolada’, ‘Pet četvrtina naranče’, ‘Otimači plaže’, ‘Kupinovo vino’, ‘Francuska kuhinja’, ‘Svete lude’ i ‘Gospoda i igrači’. 

Piše: METRO
12.02.2008. 22:17:10
Novi komentar
nužno
nužno