« Život
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
OBLINE ILI NE?

Jesu li mršave žene poželjnije ili samo uspješnije u poslu?

Službeno je potvrđeno da mršave žene imaju uspješnije karijere, ali je li isto i na ljubavnom planu?

Muškarci Marilyn Monroe smatraju privlačnijom od Gisele Bundchen
Muškarci Marilyn Monroe smatraju privlačnijom od Gisele Bundchen (MWN)
Više o

ljepota

,

BMI

,

mršavost

Žene koje su vrlo mršave zarađuju skoro 22.000 dolara više od onih koje imaju prosječnu težinu, rezultati su najnovijeg istraživanja koji su proveli znanstvenici Timothy A. Judge sa Sveučilišta na Floridi i Daniel M. Cable s Lonodon Business School. Rezultate svog američkog istraživanja objavili su u stručnom časopisu Journal of Applied Psychology. 

Međutim, izgleda da muškarci ne vole isto što vole i direktori poduzeća jer su oni biološki programirani da ih privlače zdrave, zgodne i oble žene.

Znanstvenici su čak pronašli i formulu po kojoj se može izračunati privlačnost ženske osobe. Treba podijeliti obujam ženskog struka s obujmom bokova i dobit ćete "čaroban" broj koji je važan kad se određuje privlačnost. U zapadnim kulturama brojka 0,7 je idealna, prema mišljenju muškaraca, a istraživači smatraju da taj broj oslikava optimalnu žensku plodnost.

U Aziji je popularan razmjer 0,6, a u Africi i Latinskoj Americi 0,8. Na primjer, Marilyn Monroe ima privlačniji razmjer bokova i struka od Gisele Bundchen. Dakle, žene s oblinama, s figurom poput pješčanog sata, muškarcima su mnogo privlačnije.

Kad uzmemo u obzir da je žensko tijelo napravljeno da nosi bebu i to prilično dugo za razliku od ostalih vrsta, to znači da je za njega prirodno skladištiti mast. Međutim, važno je i gdje se ta mast nalazi na tijelu. Ako žena ima zaobljeni trbušćić, muškarci će je podsvjesno doživljavati kao dobar primjer zdrave žene koja može bez problema iznijeti trudnoću.

Normalni BMI je seksi 

Dok se razmjer između struka i bokova već dugo smatra mjerom ženske privlačnosti, nedavno istraživanje kaže da je indeks tjelesne mase (BMI) još bolji pokazatelj njene privlačnosti. 

Ovaj čaroban broj dobije se kad podijelimo žensku težinu s njenom visinom na kvadrat. Ako žena ima indeks tjelesne mase veći od 25, ona se smatra debelom, a ako je BMI manji od 18, onda je žena previše mršava. 

One s BMI-jem 19 ili blizu tog broja imaju manju stopu smrtnosti i plodnije su od mršavica. 

Muškarci vole grudi i guzu - a najviše žene koje su fit

Jedno od najšokantnijih otkrića 21. stoljeća jest to da postoji biološki razlog zbog kojeg muškarci vole grudi. Rezultati studije iz 2004. kažu da se velike grudi (naročito u kombinaciji s uskim strukom) povezuju s većom razinom estradiola i progesterona kod žena. 

Više razine ovih hormona tijekom ovulacije pomažu lakšem začeću. Naravno, implanti se ne računaju. Ipak, druga istraživanja pokazuju da je istinito i ono što je logično. Muškarci ipak najviše vole žene koje vode računa o sebi i održavaju ravnotežu između mišića i masti. Zato, ako ste žena, poruka za vas je da prestanete sa dijetama, počnete vježbati i vodite aktivan život. Tada ćete biti neodoljive. 

29.12.2011. 16:18:00
Novi komentar
nužno
nužno