« Život
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
LOOL

Jesu li lijenčine najbolji radnici?

Ako imate lika za kojeg ste uvjereni da se cijelo vrijeme šverca i provlači, ne donosite zaključke naprečac - to bi mogao biti vaš najbolji radnik

Imate li i vi jednog ovakvog u uredu?
Imate li i vi jednog ovakvog u uredu? (Arhiva)
Više o

lijenost

,

rad

,

ideje

Nema ureda u kojem nema barem jedna osoba koja cijelo vrijeme naizgled ništa ne radi i stalno se provlači. No, stručnjaci tvrde da bi upravo takav lik mogao biti vaš najbolji radnik.

Zašto? Za pročetak, ako izgleda da ne rade ništa, možda su pronašli način da svoj posao obave puno brže od svih ostalih ili su jednostavno pametniji i vještiji od ostalih. Korisnije je učiti od njih nego ih pokušavati "disciplinirati".

Kad vidite da prodaju zjake od dosade, to vam se samo čini - oni su vjerojatno zaglibili duboko u svoje misli, pa im treba dati neki zahtjevniji zadatak. Jednako se treba ponašati kad izgledaju odsutno.

Usporenost se kod takvih ljudi rješava novim izazovima, zadacima i ciljevima za koje ni sami ne mislite da mogu napraviti. Vjerujte, mogu ...

I da, ako od svega toga nešto počnu raditi neuobičajeno sporo, to je očito zadatak koji im ne paše, pa ih prebacite na nešto drugo gdje će zablistati.

13.03.2015. 18:00:00
Novi komentar
nužno
nužno