« Život
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
ZANIMLJIVO

Jeste li pregorili na poslu?

Postoje ljudi kojima posao predstavlja iznimno iscrpljujuću aktivnost zbog čega padaju u teška emocionalna stanja što se odražava na njihov privatni život

Izgledate li ovako na kraju radnog vremena?
Izgledate li ovako na kraju radnog vremena? (Arhiva)
Više o

stres

,

burnout sindrom

,

pregaranje na poslu

Burnout sindrom ili pregaranje na poslu sve je češća pojava, a evo znakova da vam je krajnje vrijeme za odlazak na odmor:

Gubitak nade za preokret - lako zaboravljate da se tvrtka i radno okruženje stalno mijenja i da su velike šanse da će se stvari na poslu popraviti.

Namještate alarm za buđenje ranije nego što treba - znakovi sagorijevanja na poslu počinju od samog jutra. Osjećaj umora i postavljanje opciju "snooze" na alarmu izaziva osjećaj ljutnje nakon što kasnije na posao.

Neredovan san - često zbog stresa gubite osjećaj pospanosti što dodatno pogoršava emocionalno stanje.

Opisujete vaš posao kao "u redu" - na svako pitanje prijatelja i obitelji o poslu odgovarate sa "u redu je".

Osjećaj iscrpljenosti nakon radnog vremena - stalan nedostatak energije nakon posla zbog kojih nemate volju za obavljanje svakodnevnih aktivnosti kao što je pravljenje ručka, odlaska u teretanu ili provođenje vremena s obitelji.

Stalno vas pitaju o vašim osjećajima - jesu li vaše kolege često zabrinute zbog vašeg stanja i često vam postavljaju pitanja je li sve u redu? To je znak da i drugi primjećuju vaše nezadovoljstvo.

Osjećaj olakšanja petkom - svjesni ste ogromnog stresa na poslu i cijeli radni tjedan čekate petak kako bi se oslobodili stresa i proveli vikend bezbrižni.

09.02.2016. 16:34:00
Novi komentar
nužno
nužno