« Film
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
NAGRADA JE NAGRADA

Jennifer Aniston i Ashton Kutcher imaju dvije nominacije za Zlatnu malinu

Sama nagrada je u obliku maline veličine golf loptice postavljene na filmskoj super 8 roli, i vrijedi manje od pet dolara. Tradicionalno se uručuje dan prije Oscara

Jennifer Aniston
Jennifer Aniston (Getty Images)
Više o

Oscar

,

Zlatna malina

,

Jennifer Aniston

,

Sylvester Stallone

,

Ashton Kutcher

,

Gerard Butler

,

jack black

,

sumrak saga pomrčina

Jennifer Aniston i Ashton Kutcher dvostruko su nominirani za najgore glumce u prošloj godini, objavili su u ponedjeljak organizatori dodjele "Zlatnih malina". Aniston je nominirana za najgoru glumicu za svoje nastupe u filmovima "Lovac na glave" i "Zamjena". Osim nje, za najgoru glumicu nominarne su i Miley Cyrus ("Posljednja pjesma"), Megan Fox ("Jonah Hex") and Kristen Stewart ("Sumrak"). Skupnu nominaciju dobile su Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis i Cynthia Nixon za uloge u filmu "Seks i grad 2".

Kutcher je svoje nominacije "zaslužio" nastupima u filmovima "Ubojice" i "Dan zaljubljenih". Uz njega, za najgoreg glumca "borit" će se i Gerard Butler ("Lovac na glave") i Jack Black ("Gulliverova putovanja"), te Taylor Lautner and Robert Pattinson (obojica za "Sumrak"). Ukupno najviše nominacija, po devet, imaju filmovi "Sumrak saga: Pomrčina" i "The Last Airbender" inače hvaljenog redatelja M. Night Shyamalana. Uz ta dva, za najgore filmove godine još su nominirani "Lovac na glave", "Seks i grad 2" i parodija na Sumrak sagu "Vampires suck".

Kako rijetko koja dodjela Zlatnih malina može proći bez Sylvestera Stallonea, koji je u karijeri zaradio tridesetak nominacija i deset Malina, on je i ovaj put nominiran, sada kao najgori redatelj za film "Plaćenici". U konkurenciji su i već spomenuti M. Night Shyamalan, Jason Friedberg i Aaron Seltzer ("Vampires suck"), Michael Patrick King ("Seks i grad") i David Slade ("Sumrak saga: Pomrčina"). Zlatne maline, ili Razzies, dodjeljuje posebna zaklada osnovana 1980. godine kao parodija na Američku akademiju za filmsku umjetnost koja bira dobitnike Oscara.

Sama nagrada je u obliku maline veličine golf loptice postavljene na filmskoj super 8 roli, i vrijedi manje od pet dolara. Tradicionalno se uručuje dan prije Oscara, odnosno ove godine 26. veljače. Nimalo iznenađujuće, dobitnici Malina u pravilu se ne pojavljuju na dodjelama. Časne iznimke iz posljednjih godina uključuju Sandru Bullock lani i Halle Berry 2005. godine. Zanimljivo, obje su sljedeći dan dobile Oscara, ali za druge uloge.

25.01.2011. 08:15:00
Novi komentar
nužno
nužno