« Skijanje
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
STANKA

Jelušić odustaje od skijanja na godinu dana, liječit će astmu

Ovo mi je najteža odluka u karijeri i životu jer skijanje je moj život, kazala je hrvatska skijašica

Ana Jelušić
Ana Jelušić (Facebook)
Više o

skijanje

,

Ana Jelušić

,

astma

Naša najbolja skijašica Ana Jelušić najavila je danas na konferenciji za novinare da iduću sezone neće skijati, nego pokušati izliječiti astmu s kojom se bori od početka karijere, javlja Hina.

"Ovo mi je najteža odluka u karijeri i životu jer skijanje je moj život. Odlučila sam pauzirati godinu dana i za to vrijeme pokušati sanirati problem s astmom i vratiti se. Postoji i mogućnost da ne nastavim skijati ali o tome zasad još ne želim niti razmišljati", izjavila je 25-godišnja Riječanka.

Ova skijaška sezona bila je za Anu Jelušić daleko ispod njezinih očekivanja i postavljenih ciljeva u Hrvatskom skijaškom savezu. Odluku Ane Jelušić podržao je i njezin trener Zoran Sabol koji će također pauzirati sljedeću sezonu, a ako se Ana ne vrati vrhunskom skijanju bit će na raspolaganju Hrvatskom skijaškom savezu. Ana se sa problemima sa disanjem bori već deset godina i ukoliko ovo bude stvarno i njezin definitivni prekid karijere Hrvatske nakon odlaska Janice Kostelić, lani Nike Fleiss i sada Jelušić nakon puno godina neće imate skjašice koja će postizati zapaženije rezultate u Svjetskom kupu.

"Sportaši se vraćaju nakon teških ozljeda, trudnoća i porođaja. Stanku ću iskoristiti za završetak studija poslovne logistike i menadžmenta na Poslovnoj akademiji u Rijeci na kojoj mi je ostalo još pet ispita. Bavit ću se laganijim tjelesnim aktivnostima, ali pazit ću da ne izazovem napadaj astme kakve sam imala tijekom sezone", kazala je Jelušić koja je u protekloj sezoni najbolji plasman ostvarila na Snježnoj kraljici na Sljemenu kada je bila deveta. Inače, nakon četiri uzastopne sezone u kojima je bila među 15 najboljih slalomašica u svijetu Ana Jelušić je ispala iz tog elitnog društva i sezonu 2010/11. završila kao 25. u poretku slaloma.

20.04.2011. 17:23:00
Novi komentar
nužno
nužno