« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
LAŽNI MIRISI

Jeftine kopije parfema sadrže urin i antifriz

POGLEDAJTE VIDEO - Original je možda skuplji, ali ipak garantira određenu kvalitetu

(Dreamstime)
Više o

parfemi

,

lažni parfemi

Kopije poznatih parfema s kojima se susrećemo na ulicama predstavljaju tržište vrijedno sedam milijuna dolara. No, u napasti da jeftino kupimo popularan miris zapravo se izlažemo nepotrebnim opasnostima, izvještava abcNews.

Američki modni magazin Harpers Bazaar već šest godina se bavi razotkrivanjem lažnih kopija luksuznih dobara, a u najnovijem broju na meti su bili parfemi.

Rezultati istraživanja provedenog u Velikoj Britaniji i Irskoj doista su šokantni - u bočicama pod poznatim marakama nalaze se mirisi koji sadrže urin, bakterije i antifriz!

"Urin se koristi kao stabilizator pH vrijednosti, a pored toga parfemu daje privlačnu boju. Jeftini su, a zaradom se financira terorizam, preprodaja droge i trgovina ljudima", objašnjava Valerie Salembier iz Harpers Bazaara.

Navedeni sastojci posebno su opasni jer se nanose na osjetljive dijelove kože. Uzrokuju pečenje i iritacije te dermatitis.

Lažni parfemi mogu se prepoznati po labavim omotima celofana, tankim kutijama i bar kodovima koji se nalaze na bočnom dijelu pakiranja, a ne na poleđini.

28.01.2010. 11:03:56
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ZAKS
    10.02.2010. 09:13
    Ništa novo! ne čudim se što nam svašta prodaju! ovo su samo parfemi! a tko zna što nam svašta u hranu stavljaju!??
Novi komentar
nužno
nužno