« Glazba
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
DOĐITE

Jazz lab besplatne radionice u listopadu

Projekt tri partnera : Muzičke akademije u Zagrebu, Hrvatske glazbene mladeži i Studentskog centara Sveučilišta u Zagrebu- Kultura promjene

Sjajne besplatne radionice
Sjajne besplatne radionice (Arhiva)
Više o

besplatne radionice

,

listopad

,

Jazz Lab

Radionice su namijenjene svim glazbenicima instrumentalistima i vokalistima, ulaz i nastup slobodan!

18.10.2016. - Bruno Mičetić, gitara „Jazz gitara" - Studentski centar dvorana MM - 17h

20.10.2016. Glazbena radionica pianista Justina Kauflina - Muzička akademija u Zagrebu, soba 438, - 4 kat u 11 sati (u suradnji sa Jazz.hr i HDS-om )

25.10.2016. - Kruno Levačić, bubnjevi -„Postljetna radionica(osjećaj za feeling)" Studentski centar - dvorana MM - 17h

Radionice su besplatne.Prijave na mail: hgm@hgm.hr ili 01 6111600

O voditeljima:

Bruno Mičetić

Mičetić Bruno, prof. Jazz gitare

Školovanje: Karten konzervatorium sveucilista u Austriji, Jazz is back Grožnjan,Umbria Jazz klinik Berklee-Perugia,Jazz kampa Kranj, Igor Savin (harmonij i teorija moderne glazbe), Primož Grašić (gitara)

Glazbena usmijerenja: Pop, rock , Jazz

Instrumenti: Klasična gitara, akustična gitara,električna gitara, Jazz gitara

Nastupi: Hrvatski jazz sabor 2009, Liburnia jazz festival 2008/09/10, Jazz time festival 2009/10, Spring time Osijek 2010, MMF festival jednakih mogučnosti 2008/09/10/11, Ritmi globali europei 1998, Mlade nade Jazza - Vatroslav Lisinski, humanitarni koncerti, Ljeto na gradini, Ljeto u Fontani trg crkve sv.Bernarda,XVI. Jazz u Lapidariju, 10,medjunarodni glazbeni festival Crikvenica 2011, B.P. club, Gajo klub Ljubljana , Klagenfurt Kammot, Jazz tunel Rijeka,...Suradnje: Ratko Divjak, Joe I Lela Kaplowicz, Henri Radanović, Branimir Gazdik, Marko Lazarić, Goran Rukavina, Uglješa Novaković, Denis Razumović, Katarina Jurić, Lee Harper, Klemens Marktl, Zvjezdan Ružić, Žanil Tataj, Tonči Grabušić, Nikola Matošić, Dušan Kranjc, Nenad MirtSastavi: Keops, Bruno Mičetić trio (Joe Kaplowicz, Ratko Divjak), Katarina Jurić kvartet (Nenad Mirt,Dušan Kranjc,) ,Bruno Mičetić qurtet (Henri Radanović,Branimir Gazdik,Zvjezdan Ružić)Suradnja sa Croatiom recordsHonoranrni dijelatnik udruge „Gitara mediterana",voditelj glazbenog tečaja!

Justin Kauflin

Justin Kauflin se kao četverogodišnjak počeo baviti glazbom pohađajući satove violine koju je učio svirati Suzuki metodom, da bi se nekoliko godina kasnije posvetio klaviru. Već kao petnaestogodišnjak počeo je profesionalno nastupati. Nakon deset godina učenja klasične violine i klavira, kao srednjoškolac je odlučio svirati jazz klavir i odmah je osvojio kritičare i publiku. Veer Magazine ga je 2011. proglasio jazz umjetnikom godine. Kauflinov odnos s mentorom, legendarnim trubačem Clarkom Terryjem, u čijem je sastavu svirao, ovjekovjčen je u višestruko nagrađivanom dokumentarnom filmu "Keep On Keepin' On". Zahvaljujući prijateljstvu s Terryjem, zapazio ga je slavni Quincy Jones koji je bio oduševljen njegovim sviranjem i izrazio želju da postane Kauflinov menadžer. Nakon što su potpisali ugovor Kauflin je 2013. i 2014. bio dio Quincy Jones' World Tours, a Jones ga zastupa i predstavlja diljem svijeta te producira njegove albume. Producirao je i njegov novi CD "Dedication" koji će Kauflin sa svojim triom promovirati na zagrebačkom koncertu. Na tom je albumu demonstrirao sklonost prema post bopu, sjajnu tehniku, pristup koji podsjeća na vokalni, te maštovitost i osjećajnost.

Kruno Levačić

Bubnjar i skladatelj Kruno Levačić je rođen 1957. u Zagrebu, gdje je završio gimnaziju. Samouk je bubnjar, vrsni pedagog, te autor udžbenika bubnjarskih tehnika. Svestran je glazbenik i čest gost međunarodne jazz scene u Europi. Nastupao je s glazbenicima kao što su Lee Konitz, Sam Rivers, Michael Haupol, Allan Praskin, Peter Herbert, Sam Rivers, David Friedman, Kenny Garrett, Charlie Mariano, Duško Gojković, Gainni Basso, Ferenz Snatberger, Mulgrew Miller, Ron Ringwood i drugima. Traženi je studijski glazbenik kako u zemlji tako i u inozemstvu. Više godina djelovao je u K?lnu. Stalni je član sastava Tamare Obrovac, kao i Boilers Quarteta s kojim je objavio kompakt diskove "Some Blues", "Abstract Lights" i "St. Miles Infirmary", u suradnji s Boškom Petrovićem, te Boilers All Starsa s kojim je snimio album "That's It". Dobitnik je nagrade Status HGU za najboljeg jazz bubnjara u 1997. i najboljeg jazz i rock bubnjara u 1998.

11.10.2016. 14:31:00
Novi komentar
nužno
nužno