« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
OBJAVLJENA SLIKA

Javite se policiji ako ste vidjeli atentatora iz Rakitja

Miloš Simović osuđen je u Srbiji na 40 godina zatvora za ubojstvo premijera Đinđića i za njim je više godina na snazi tjeralica

Miloš Simović
Miloš Simović (MUP)
Više o

zemunski klan

,

Zoran Đinđić

,

Nije Nishta

,

Man Zero

Zagrebačka policija objavila je kasno večeras na svojim internetskim stranicama fotografiju srpskog državljanina Miloša Simovića (31) kojeg povezuje s pokušajem ubojstva Sretka Kalinića (36), pripadnika zemunskog klana i jednog od optuženih za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića, a koji je danas ranjen kod zagrebačkog jezera na Rakitju.

Policija traži 31-godišnjeg srpskog državljanina Simovića te poziva građane da joj se jave ako imaju bilo kakvu korisnu informaciju o traženoj osobi.

Miloš Simović osuđen je u Srbiji na 40 godina zatvora za ubojstvo premijera Đinđića i za njim je više godina na snazi tjeralica, rekao je ranije glasnogovornik hrvatskog MUP-a Krunoslav Borovec.

Glasnogovornik MUP-a ranije je potvrdio i identitet ranjenog muškarca Kalinića, ocjenivši da se gotovo sigurno događaj u Rakitju može svrstati u sukob srpskog krim miljea, pri čemu je spomenuo "zemunski klan".

Sretko Kalinić je, po pisanju medija, pripadnik "zemunskog klana" i jedan od optuženih za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića, a u bijegu je od 2003. godine.

Uz fotografiju Miloša Simovića, osumnjičenog za ubojstvo, zagrebačka policija je objavila i fotografiju propucanog muškarca, Sretka Kalinića, koji je ranjen danas oko podneva na jezeru u Rakitju, najvjerojatnije iz vatrenog oružja.

Teško ozlijeđeni muškarac prevezen je u Vinogradsku bolnicu. U bolnici se večeras nije moglo doznati u kakvom je Kalinić zdravstvenom stanju, a mediji su objavili da nije u životnoj opasnosti.(hina/metro-portal)

09.06.2010. 09:42:49
Novi komentar
nužno
nužno