« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
PLAVI CIKLUS

Jarvi i Simonjan razveselili Lisinski

Mladi ruski virtuoz na violini Mihail Simonjan potvrdio je svoj zvjezdani status i pred zagrebačkom publikom

Novi Bernstein i ruski superstar na violini
Novi Bernstein i ruski superstar na violini (ZF)
Više o

Zagrebačka filharmonija

,

Plavi ciklus

,

Kristjan Järv

,

Mihail Simonjan

U petak 13.04. u Plavom ciklusu Zagrebačke filharmonije gostovali su maestro jedinstvenog stila Kristjan Järvi i ruski superstar,violinist Mihail Simonjan.

Svi koji su u petak bili na koncertu uživali su u ovoj vrhunskoj glazbenoj večeri koja je započela Simfonijom India Carlosa Cháveza, kulminirala Španjolskom simfonijom Edouarda Laloa te završila Klavirskim kvartetom u g-molu Johannesa Brahmsa i Arnolda Schönberga.

Mladi ruski virtuoz na violini Mihail Simonjan potvrdio je svoj zvjezdani status i pred zagrebačkom publikom među kojom je, posebno nakon sjajne izvedbe na ovom koncertu, dobio mnogo novih poklonika. Lakoća kojom svladava i najzahtjevnije dionice mnoge je svjetske glazbene kritičare već ostavila bez daha, a vjerujemo da je jednako pozitivnu reakciju svoje izvedbe izazvao i kod domaćih.

To je posebno došlo do izražaja u kombinaciji sa sjajnim maestrom Kristjanom Järviem za dirigentskim pultom Zagrebačke filharmonije koji je opravdao zašto ga čak i američki New York Times naziva „novim Leonardom Bernsteinom".

Nakon koncerta Mihail Simonjan pridružio se zagrebačkoj publici na promotivnom pultu Universal Music-a postavljenom u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski gdje je organizirano potpisivanje novog cd-a slavnog umjetnika koji je pod nazivom „Two souls" objavljen u siječnju 2012.g. u izdanju diskografske kuće Universal Music.

Uz ovakvu lijepu večer u Plavom ciklusu, pozivamo Vas da u jednako lijepom i zabavnom glazbenom tonu budete s nama 19. i 20. travnja 2012.g. u Tjednu glazbe za djecu i mladež gdje svojim najmlađima imate priliku dočarati Ljubav u duru i molu: Romeo i Julia u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži uz glazbeno-scensku izvedbu Zagrebačke filharmonije, opernih solista te solista baleta HNK.

Dođite i uvjerite se, očekujemo Vas!

14.04.2012. 09:31:00
Novi komentar
nužno
nužno