« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
SAVJETI

Japanski način ispunjenog života i sreće

Osvještavanje Ichigo Ichie pomaže nam da se sjetimo da svako jutro, svaki trenutak koji provedemo s našom djecom i sa svojim najmilijima beskrajno vrijedan i zaslužuje našu punu pažnju

Prihvatite svaki trenutak kao jedinstven
Prihvatite svaki trenutak kao jedinstven (Arhiva)
Više o

Japan

,

način života

,

Ichigo Ichie

Svaki susret, sve što doživimo, jedinstveno jeblago koje se nikada više neće ponoviti na isti način. Dakle, ako pustimo da nam isklizne, a da pritom ne uživamo, trenutak će zauvijek biti izgubljen.

Osvještavanje Ichigo Ichie pomaže nam da se sjetimo da svako jutro, svaki trenutak koji provedemo s našom djecom i sa svojim najmilijima beskrajno vrijedan i zaslužuje našu punu pažnju, piše Mindbodygreen.

Cijela filozofija objašnjenja je u knjizi "The Book of Ichigo Ichie" Héctora García i Francesca Mirallesa.

Prakticiranje ove filozofije omogućit će vam da vodite sretniji, ispunjeniji život, bez da ste opterećeni prošlošću ili zabrinuti za budućnost.

Naučit ćete potpuno živjeti u sadašnjosti, prepoznajući i poštovati dar svakog trenutka.

Donosimo deset pravila koja sažimaju ovu japansku filozofiju:

Budite lovac na posebne trenutke - kao i kod svake aktivnosti, što više vježbate, rezultati će biti bolji i bogatiji.

Meditirajte - možete sjesti na jastuk za meditaciju ili samo sjesti i promatrati čudo života. Jednostavna činjenica da se odmičete od svakodnevnog vrtloga žurbe i obveza otvorit će mnoga vrata.

Napravite nešto drugačije - ljudska bića mogu se transformirati i imaju moć izmisliti sebe onoliko puta koliko je potrebno. Ako je vaša stvarnost previše zamorna i predvidljiva, imate priliku stvoriti nešto drugo.

Ne odgađajte posebne trenutke - svaka se prilika događa samo jednom. Ako ga ne zagrliš, izgubljen je zauvijek. Životno pitanje je: sad ili nikad.

Od susreta napravite zabavu - ne čekajte prave okolnosti - odmor, izlet, rođendan - iskusite izvanredne stvari. S pravim načinom razmišljanja, svaki dan može biti proslava.

Otvorite svih pet osjetila - vježbate umijeće slušanja, gledanja, dodirivanja, kušanja i mirisa kako biste u svakom trenutku imali bogatstvo ljudske percepcije. To će vam također omogućiti da budite pažljiviji prema drugima i povećate razinu empatije i utjecaj.

Učinite nešto što nikad prije niste učinili - kao što je rekao Einstein, ne možete raditi istu stvar uvijek iznova i očekivati ​​drugačije rezultate. Drukčiji način postizanja nezaboravnog trenutka je prepuštanje sebi i omogućavanje da u vama procvjeta nešto novo.

Zadržavanje u sadašnjosti - putovanja u prošlost i budućnost često su bolna i gotovo uvijek beskorisna. Ne možete promijeniti ono što se dogodilo. Ne možete znati što će se dogoditi. Ali ovdje u ovom trenutku sve je moguće.

Živite kao da će se to dogoditi samo jednom u vašem životu - trebamo biti svjesni toga da je svaki susret jedinstven i jednom u životu.

Primijetite slučajnosti - svjesnost slučajnosti pomaže nam da budemo bolji u čitanju znakova koje nam je poslao svemir. Bilježite te trenutke svakodnevne magije kako biste povećali sposobnost praćenja nevidljivih niti stvarnosti.

12.01.2020. 09:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    12.01.2020. 09:55
    japanski način zivljenja je zdrav
Novi komentar
nužno
nužno