« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
stanje na cestama

Jak vjetar ometa promet na Jadranskoj magistrali

Prvi dan vikenda donio očekivano pojačan promet prema moru

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)
Više o

stanje na cestama

,

HAK bura

Od 7.30 sati uvodi se zabrana za I. skupinu vozila (vozila s kamp prikolicama, autobusi na kat i motocikli) na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Senja, javlja Hrvatski autoklub.

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora, te na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A4 Zagreb-Goričan u smjeru Zagreba i na A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka. Usporeno i u koloni vozi se na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva. Vozače se poziva na pojačan oprez.

Jak vjetra usporava promet na A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Hreljin, te na A3 Bregana -Lipovac, između čvorova Novska i Nova Gradiška.

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 t je danas do 14 sati, te u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama, kao i na Ličkoj magistrali (D 1).

Vozače se podsjeća da na naplatnoj postaji Demerje (za koju se izdvaja 4 km prije Zagreba) cestarinu mogu platiti kreditnim i debitnim karticama ili ENC uređajem, a na naplati Lučko samo gotovinom.

Pojačan je promet putničkih vozila na graničnim prijelazima Bregana, Macelj, Metković i Goričan na ulazu, na Bajakovu na izlazu, a na GP Kaštel u oba smjera. Teretni promet pojačan je na Maclju na izlazu. Trajekti plove redovito.

Izvor: HAK

25.07.2009. 10:14:33
Novi komentar
nužno
nužno