objavljeno 25.07.2009. 10:14:33
stanje na cestama

Jak vjetar ometa promet na Jadranskoj magistrali

Prvi dan vikenda donio očekivano pojačan promet prema moru

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)

Od 7.30 sati uvodi se zabrana za I. skupinu vozila (vozila s kamp prikolicama, autobusi na kat i motocikli) na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Senja, javlja Hrvatski autoklub.

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora, te na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A4 Zagreb-Goričan u smjeru Zagreba i na A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka. Usporeno i u koloni vozi se na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva. Vozače se poziva na pojačan oprez.

Jak vjetra usporava promet na A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Hreljin, te na A3 Bregana -Lipovac, između čvorova Novska i Nova Gradiška.

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 t je danas do 14 sati, te u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama, kao i na Ličkoj magistrali (D 1).

Vozače se podsjeća da na naplatnoj postaji Demerje (za koju se izdvaja 4 km prije Zagreba) cestarinu mogu platiti kreditnim i debitnim karticama ili ENC uređajem, a na naplati Lučko samo gotovinom.

Pojačan je promet putničkih vozila na graničnim prijelazima Bregana, Macelj, Metković i Goričan na ulazu, na Bajakovu na izlazu, a na GP Kaštel u oba smjera. Teretni promet pojačan je na Maclju na izlazu. Trajekti plove redovito.

Izvor: HAK

25.07.2009. 10:14:33
http://m.metro-portal.hr/jak-vjetar-ometa-promet-na-jadranskoj-magistrali/19781/