« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
spusti, spusti!!

Jadranka Kosor pritišće INU

Najveći dužnik proračunu je na meti premijerke, kao i državni gubitaši poput HEP-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

HEP

,

Jadranka Kosor

,

cijena goriva

,

Kosor INA

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor kazala je kako Ina, kao jedan od najvećih dužnika državi, kad su u pitanju cijene goriva, "mora popustiti".

"To je stvar INE, ali radi se na tome kako bi se to poskupljenje ublažilo", rekla je premijerka Kosor večeras u intervjuu emisiji "Objektiv" HTV-a, na upit hoće li cijene goriva ići dolje.

Govoreći o poslovanju gubitaša HEP-a i slučajevima Buljubašić, kupovini struje i spornim nabavama, Kosor je izvijestila kako je Vlada dala da se u HEP-u propitaju neke stvari i da se obavi analiza vezana uz kupovinu struje.

Kosor je najavila mogućnost da slijedeća školska godina 2010./2011. započne nešto kasnije nego što je to uobičajeno.

Komentirala je i neke poruke kako je aktualnoj Vladi "odzvonilo". "Vidim da neki čelnici sindikata, poput gospođe Knežević, pozivaju na rušenje Vlade i traže prijevremene izbore na cesti", rekla je dodavši kako ne razumije takve poruke, jer se prijevremeni izbori mogu dogoditi samo kad Vlada izgubi potporu u Saboru.

"Svi traže radikalne reforme, bolne rezove, međutim, kad to dođe do njihovih vrata kažu - to nemojte dirati", kazala je Kosor.

Dotičući se Vladinih zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji i kriznom porezu, koji bi se najesen trebali naći na dnevnom redu Ustavnog suda, Kosor je rekla da se slaže s predsjednicom Ustavnog suda Jasnom Omejec kako halabuka da nešto mora biti pod hitno riješeno i pod hitno ukinuto jest svojevrstan pritisak.

Napomenula je kako podupire predsjedničku kandidaturu Andrije Hebranga, a eventualne prijave drugih kandidata iz HDZ-a, kako je rekla, stranka neće tolerirati. "Nijedna stranka ne može imati tri ili pet kandidata", kazala je, te na upit znači li to isključenje iz HDZ-a Dragana Primorca i Nadana Vidoševića odgovorila da je stranački statut tu vrlo jasan.

Na upit čuje li se s bivšim premijerom Ivom Sanaderom kazala je kako se s njime manje čuje, ali da izmjenjuju poruke te napomenula kako je njegovo zdravstveno stanje sada dobro i da se oporavlja.

Na tvrdnje u medijima da Sanader naziva ministre i govori im što trebaju raditi, predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor odgovorila je kako u to ne vjeruje.

"Ne vjerujem u to, ali i ne vidim ništa loše u tome da se bivši premijer čuje s ministrima", odgovorila je premijerka Kosor.

Izvor: Hina

21.08.2009. 07:40:13
Novi komentar
nužno
nužno