« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
IZ NOVSKE

Jadranka Kosor o Croatia osiguranju i kreditima gospodarstvenicima

Kosor je pozvala sve gospodarstvenike i bankare da se odmah počnu spremati za prvu aukciju kredita 16. veljače

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sandra Šimunović/Cropix )
Više o

krediti

,

Jadranka Kosor

,

gospodarstvo

,

Croatia osiguranje

,

Hrvoje Vojković

,

Mladen Barišić

Premijerka Jadranka Kosor komentirala je danas policijsku istragu u Croatia osiguranju. Na pitanje je li to prvi korak u smjeni direktora Hrvoja Vojkovića, istaknula je kako je nekoliko puta iznijela svoj stav da svako državno tijelo treba neovisno raditi svoj posao kad se radi na otkrivanju nezakonitosti.

Kosor je na pitanje je li na sastanku s predsjednikom HSLS-a dogovoreno da Hrvoje Vojković sam treba otići odgovorila da će se oko Croatia osiguranja nastaviti neki razgovori.

Pitanje jesu li je uplašile najave da bi nakon razrješenja Mladena Barišića on mogao nešto reći o financiranju njezine predsjedničke kampanje ocijenila je nekorektnim. Dodala je da je neki dan na aktualnom prijepodnevu rekla da se nikoga ne boji.

''Mislim da je to važno i dobro jer predsjednik Vlade koji radi težak posao u teškim vremenima mora biti odlučan i beskompromisan'', rekla je premijerka novinarima prigodom današnjeg otvaranja nove Glazbene škole i čitaonice u Novskoj.

Premijerku Kosor su novinari upitali i je li njezin broš s malom metlom nekakva poruka, no ona se samo nasmijala rekavši da osobno voli broševe i da svaki broš ima neku svoju poruku.

Gospodarstvenici se moraju pripremiti

Kosor je danas pozvala sve gospodarstvenike i bankare da se odmah počnu spremati kako bi se već 16. veljače pripremili za prvu aukciju najavljenih kredita namijenjenih gospodarstvu.

Usporedivši jučer donijete mjere s "porinućem broda", ocijenila je da će zahvaljujući "tom porinuću" gospodarstvo u Hrvatskoj pronaći svoje mjesto u dobivanju kredita kako bi se sačuvala radna mjesta za svakog zaposlenika te kako bismo "uspješno doplovili do kraja 2010.".

Otvarajući novu Glazbenu školu u Novskoj i prostore čitaonice, naglasila je da i uz beskompromisnu borbu protiv korupcije i svih oblika kriminala treba misliti i na kulturu. Podsjetila je također i na veliki doprinos Novske u Domovinskom ratu kao i na borbu hrvatskih branitelja iz raznih dijelova zemlje koji su branili taj dio Hrvatske.

Tom prilikom gradonačelnik Novske Ante Vidaković zahvalio je hrvatskoj vladi na potpori u obnovi tog grada, teško stradalog u Domovinskom ratu i premijerki Jadranki Kosor uručio prigodan dar. Premijerka Kosor sa suradnicima obišla je potom prostore novoobnovljene Muzičke škole i čitaonice. (hina/metro-portal)

29.01.2010. 15:05:44
Novi komentar
nužno
nužno