« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
BLJAK :)

Jači imunitet korištenjem - gnoja?!

Enzim ili antibakterijski protein koji proizvode neke vrste leukocita (bijelih krvnih stanica) stvara vrlo moćnu kiselinu koja ima iznimno jako antimikrobno djelovanje te "snajperskom" preciznošću uništava patogene mikrobe

Priroda se i opet pokazuje kao izvor zdravlja
Priroda se i opet pokazuje kao izvor zdravlja (Arhiva)
Više o

leukociti

,

jačanje imuniteta

,

enzimi

,

gnoj

Jačanje imuniteta od ključne je važnosti za naše zdravlje, a uz sve boleštine koje kruže svijetom nije jednostavno pronaći dovoljno snažnog saveznika - sve do sada kad je otkriveno da je za to najbolji moćan enzim koji daje zelenkastu boju gnoju?!

Naime, grupa infektologa i molekularnih biologa koju su vodili Dirk Bumann i Nina Khanna sa Sveučilišta u Baselu, ustanovila je da mijeloperoksidaza (MPO), enzim ili antibakterijski protein koji proizvode neke vrste leukocita (bijelih krvnih stanica) stvara vrlo moćnu kiselinu koja ima iznimno jako antimikrobno djelovanje te "snajperskom" preciznošću uništava patogene mikrobe, ne uništavajući pritom okolno tkivo.

Na prvoj liniji obrane organizma od patogenih bakterija leukociti proizvode vodikov peroksid, toksičnu supstanciju u širokoj upotrebi poznatu kao hidrogen za izbjeljivanje dlaka ili kose.

Nakon što se 'prikači' izravno na površinu bakterije MPO pretvara vodikov peroksid u hipoklornu kislinu. Ona odmah napravi rupu na vanjskome sloju bakterijske stanice i ubija bakteriju, objasnili su znanstvenici u stručnome časopisu Nature Microbiology. 

"Bakterije su nemoćne u borbi protiv ove kiselinske bombe", objasnio je Bumann te dodao da on i kolege smatraju kako je moguće razviti nove strategije borbe protiv bakterijskih infekcija jačanjem mehanizma mijeloperoksidaze, uz istodobno jačanje imunosnog sustava. 

Gnoj je nakupina materijala koji nastaje od živih i neživih bakterija, njihovih metaboličkih proizvoda te raspadnutih i oštećenih stanica tkiva zahvaćenih upalom.

31.01.2017. 16:31:00
Novi komentar
nužno
nužno