« Skijanje
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
snježni kralj

Izvučeni brojevi za slalom na Sljemenu

Ivici broj 5, Šamšalu 65, ostali naši skijaši iza njega

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Šime Šokota/CROPIX)
Više o

Ivica Kostelić

,

Ivica Kostelić slalom Sljeme

,

izvlačenje brojeva Trg

Ivica Kostelić je nakon izvlačenja brojeva za sutrašnji slalom na Sljemenu izjavio da je zadovoljan startnim brojem 5, jer je isti imao i u Alta Badiji gdje je pobijedio.

Drugo izdanje muškog slaloma "Snow Queen trophy" otvorit će olimpijski pobjednik u slalomu Austrijanac Benjamin Raich, s brojem dva će nastupiti njegov sunarodnjak Renifried Herbst, dok će se kao treći na startnom bloku pojaviti Francuz Julien Lizeroux. Prije Kostelića nastupit će i Austrijanac Mario Matt.

"Sljeme je za mene posebna utrka i poseban doživljaj," dodao je Kostelić koji još uvijek osjeća bolove u ramenu nakon pada na treningu, no nastup nije upitan.

"Rame je znatno bolje nego što se mislilo. Bolovi su iz dana u dan sve manji i uskoro će posve nestati. Stanje nije zabrinjavajuće," zaključio je Kostelić.

Osim Ivice Kostelića na sutrašnjem sljemenskom slalomu nastupit će još četvorica hrvatskih skijaša - Natko Zrnčić-Dim, Dalibor Šamšal, Danko Marinelli i Ivan Ratkić.

Iz ovog kvarteta najbolji startni broj ima Šamšal, koji će startati kao 65. Zrnčić-Dim ima broj 72, a odmah iza njega će krenuti Marinelli i Ratkić. Za prvu utrku prijavljeno je ukupno 75 skijaša.

Utrka na Crvenom spustu biti će treći muški slalom ove sezone nakon Levia i Alta Badie. Trenutačno je u vodstvu Francuz Jean-Baptiste Grange sa 180 bodova, 35 više od našeg Ivice Kostelića, dok je na trećem mjestu Amerikanac Bode Miller sa 80 bodova. (hina/metro-portal)

05.01.2009. 23:00:35
Novi komentar
nužno
nužno