« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
SUSPENZIJA OSUMNJIČENIH

Izvršni odbor HNS-a suspendirao Djedovića i Širića

To je odlučeno na izvanrednoj sjednici Izvršnog odbora HNS-a koja je održana danas u 12 sati u Kući hrvatskog nogometa pod predsjedavanjem Vlatka Markovića

Fotografija vijesti
Više o

Zdravko Mamić

,

Vlatko Marković

,

Hrvatski nogometni savez

,

Željko Širić

,

Stjepan Djedović

Željko Širić i Stjepan Djedović razrješeni su svojih dužnosti dopredsjednika HNS-a te povjerenika za suđenje te su prijavljeni nadležnoj disciplinskoj komisiji, prenosi Hina.

To je odlučeno na izvanrednoj sjednici Izvršnog odbora HNS-a koja je održana danas u 12 sati u Kući hrvatskog nogometa pod predsjedavanjem Vlatka Markovića. Na njoj su članovi IO dali podršku svi aktivnostima pravosudnih tijela RH koje vode ka razrješavanju negativnosti i otkriću nedopuštenih radnji u nogometu.

Članovi Izvršnog odbora podnijeli su i prijavu Disciplinskoj komisiji HNS-a protiv Željka Širića i Stjepana Djedovića i zatražili da se o njoj već sutra raspravi. Istodobno su Željka Širića razriješili dužnosti Komisije nogometnih sudaca HNS-a, a Stjepana Djedovića dužnosti člana te Komisije te raspustili Komisiju nogometnih sudaca HNS-a.

Izvršni odbor se obvezao da će u kratkom roku imenovati novog predsjednika Komisije nogometnih sudaca koji će onda predložiti članove te Komisije.

Po riječima glavnog tajnika HNS-a Zorislava Srebrića Savez će pružiti svu potrebnu pomoć pravosudnim tijelima koja provode ovu i sve druge istrage s ciljem pronalaženja eventualnih neregularnosti u nogometu, a o saznanjima u svezi uhićenja Djedovića i Širića HNS je već izvijestio FIFA-u i UEFA-u.

Prvi je sjednicu Izvršnog odbora napustio najutjecajniji čovjek u HNS-u Zdravko Mamić koji nije želio prije službene konferencije ništa reći predstavnicima medija o temama o kojima se raspravljalo na sjednici.

11.12.2011. 16:12:56
Novi komentar
nužno
nužno