« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
META SU TUNELI

Izraleski buldožeri ruše po jugu Gaze

Izraelske snage su napredovale, ušavši 500 metara duboko u područje istočno od Khana Younesa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Izrael

,

Palestina

,

Gaza

,

Hamas

,

Fatah

,

buldožeri

Nekoliko izraelskih oklopnih vozila, među kojima i buldožeri, upalo je u nedjelju u Pojas Gaze, najvjerojatnije kako bi uništili tunele, nedaleko od sektora u kojem su se ovih dana vodile žestoke borbe, rekli su svjedoci.

Izraelske snage su napredovale, ušavši 500 metara duboko u područje istočno od Khana Younesa, na jugu Pojasa Gaze, gdje su prokopale duboke rovove i ispalile pucnje upozorenja kako bi poljodjelce zadržale na većoj udaljenosti, dodali su svjedoci. Izraelska vojska nije zasad objavila nikakav komentar.

Upad se dogodio nedaleko od mjesta gdje su u petak u pucnjavi poginula dvojica izraelskih vojnika i Palestinac, u najžešćem sukobu na teritoriju nakon operacije Lijevano olovo prije 14 mjeseci. U subotu pred zoru u isti su sektor upali i tenkovi, buldožeri i vojna terenska vozila uz potporu vojnih helikoptera. Pojas Gaze nadzire islamistički pokret Hamas koji je preuzeo vlast udarom u lipnju 2007., otjeravši Fatah predsjednika Palestinske samouprave Mahmuda Abasa. Nekoliko mjeseci ranije, Hamas je pobijedio na palestinskim parlamentarnim izborima. (hina/metro-portal)

28.03.2010. 18:13:00
Novi komentar
nužno
nužno