« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
FIGA U DŽEPU?

Izraelci spremni na eventualni neuspjeh pregovora Irana i UN-a

"Jako sam sretan zbog nastavka pregovora Irana s velikim silama, ali moramo biti spremni na njegov neuspjeh", rekao je šef izraelskog vijeća za sigurnost

Fotografija vijesti
Više o

Izrael

,

Iran

,

Izrael Iran

,

Yaacov Amidor

Unatoč tomu što Izrael pozdravlja skorašnji nastavak dijaloga UN-a s Iranom oko nuklearnog programa, šef Nacionalnog vijeća za sigurnost Yaakov Amidor rekao je da njegova zemlja ima plan i za slučaj neuspjeha, prenosi Hina.

"Jako sam sretan zbog nastavka pregovora Irana s velikim silama, pogotovo ako se njime postigne da Iran napusti svoj nuklearni program, ali moramo biti spremni na njegov neuspjeh", kazao je Amidror na izraelskom državnom radiju.

"Ako nema vojne alternative, Iranci neće odustati od svojeg nuklearnog programa", upozorio je on. Prethodni nuklearni pregovori Irana sa silama skupine 5+1 održani su u siječnju 2011. u Istanbulu.

Upitan o susretu od ponedjeljka u Bijeloj kući izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i američkog predsjednika Baracka Obame kojemu je prisustvovao, Amidror je ocijenio da se odvijao "u vrlo dobrom ozračju".

07.03.2012. 11:12:00
Novi komentar
nužno
nužno