« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci
IZLOŽBE

Izložba Salona Izidor Kršnjavi gostuje u Zbirci Richter

Izložba "Dabo, Linardić, Rožman - Iz arhiva / Iz sjećanja" iz programa Izložbenog salona Izidor Kršnjavi od utorka gostuje u Zbirci Vjenceslava Richtera i Nade Kareš Richter.

Iz arhive/Iz sjećanja
Iz arhive/Iz sjećanja (Arhiva)
Više o

izložba

,

Salon Izidor Kršnjavi

Salon je sastavni dio Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu koja je oštećena u potresu, pa je za svoje izložbene projekte morao pronaći alternativnu lokaciju, koju mu je pružio višegodišnji partner Muzej suvremene umjetnosti.

Kako je najavljeno, izložba je nastala kao rezultat kolaborativnog rada  i selekcijskog postupka objedinjena idejom zajedničkog umjetničkog i društvenog djelovanja Tanje Dabo, Letricije Linardić i Maje Rožman.

Multimedijalna umjetnica Tanja Dabo izlaže ambijentalnu zvučnu instalaciju "Glosarij", gdje u audio zapisu ženski glasovi iščitavaju pojmove koji, nižući se i donoseći slike i osjećaje, tvore dojam literariziranog dramskog konstrukta na granici između istine i fikcije.

Letricija Linardić, koja je sudjelovala na više od 130 skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, sada izlaže rad "Sigurnost(ne)sigurnost" kojim obrađuje pojam straha kao imaginarnu pojavu na razini svakodnevnice, manipulacije strahom u osobnim izazovima kao i manipulacije strahom koje koriste mediji u suvremenom društvu.

Nagrađivana autorica Maja Rožman u ciklusu radova "Kad ugasim svjetlo, sve je iste boje" propituje proces nastanka (formiranja) umjetničke ideje (koncepta), njezine transformacije tijekom izvedbe te zaključno produkcije i izlaganja jednog ciklusa umjetničkih radova.

Izložbu, koja će biti otvorena do 28. studenog, pratit će dodatni programi, radionica i razgovor s umjetnicima.

Zbog epidemioloških mjera nema službenog otvorenja, no današnje otvorenje se organizira kao 'klizno', sa slobodnim ulazom od 17 do 20 sati.

18.11.2020. 08:31:00
Novi komentar
nužno
nužno