« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
CRNO NAM SE PIŠE

Izjave tjedna - 9. do 16. travnja

POGLEDAJTE VIDEO - Premijerka mijenja milijarde za milijune, ministar financija sada se želi riješiti tvrtki gubitaša, a o agresorskoj politici prema BiH govori - ne Josipović, već Mesić

(Infopunkt.tv)
Više o

Stjepan Mesić

,

Zoran Milanović

,

Jadranka Kosor

,

Ivan Šuker

,

Arsen Bauk

,

izjave tjedna

Kaže naša premijerka Jadranka Kosor: ''Mislim da i ove šanse koje nam se pružaju kroz 3,5 milijuna, oprostite, 3.5 milijardi eura našeg financijskog paktea jesu uistinu šansa koju ćemo iskoristiti ako je budemo znali iskoristiti...''.

Pri tome premijerka misli na 3.5 milijarde eura iz pristupnih fondova Europske unije koji će nam možda, ali samo možda biti dostupne, jednog dana, tko zna kada. Promijenila je Kosor tako nekoliko milijardi u samo nekoliko milijunčića eura. Ali, tko je može kriviti?

Vlada se, naime, stalno razbacuje pustim milijunima i milijardama, što eura, što kuna. Ministar financija Ivan Šuker gotovo svakodnevno zadužuje Hrvatsku za dodatne milijune i milijarde, uvijek napominjući kako se, eto, Hrvatska i njezini porezni obveznici zapravo ne zadužuju - pa mi te kredite uzimamo samo kako bismo mogli vratiti prijašnje dugove. Nije se zbog toga lako snaći u svim tim milijunima, oprostite, milijardama...

Cijelog tjedna aktualan je i posjet Ive Josipovića Bosni i Hercegovini, točnije njegove ''sporne'' izjave o hrvatskoj politici prema BiH tijekom devedesetih godina. Bivši je, pak, predsjednik Stjepan Mesić ponovio svoja stajališta i iskustva u kojima je sam sudjelovao. Mesić tako kaže da je ''u Hrvatskoj jedan dio političke elite smatrao kako velike sile podupiru Miloševićevu politiku osvajanja i podjele BiH" i dodao kako su onda i u Hrvatskoj neki smatrali da trebaju uzeti svoj dio kolača.

Ustvrdio je kako su na dogovoru u Karađorđevu Milošević i Tuđman dogovorili podjelu BiH po kojoj su Hrvatskoj trebala pripasti područja oko Cazina, Kladuše i Bihaća, s čime se Mesić, kako je istaknuo, nije složio, a cijeli je događaj i živopisno objasnio:

Prvi čovjek SDP-a Zoran Milanović također se u više navrata osvrnuo na Josipovićev govor u BiH parlamentu i, između ostalog, izjavio kako nema temelja da Bosna tuži Hrvatsku zbog Josipovićeve izjave. Zašto misli da nema temelja? Zato jer je uvjeren da nema temelja. Pametnome dosta.

Dragi nam ministar financija i potpredsjednik Vlade Ivan Šuker želi očistiti Hrvatsku od poduzeća koja su na rubu zakona. Dakle, sada je došlo vrijeme da se svi ti silni gubitaši, koji to nisu postali tek tijekom proteklih godinu i pol dana, napokon počnu ponašati kako treba. A gdje su bili i što su prije radili, ministre?

Arsen Bauk kaže da vladajuća stranka optužuje SDP da širi pesimizam i da zato ljudi manje troše, pa je očito da će optimizam postati taj potreban pokretač trošenja i zamijenit će gotovinu, kreditne kartice...

(Infopunkt/metro-portal)

16.04.2010. 16:49:22
Novi komentar
nužno
nužno