« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
NA 2 GODINE

Branko Mijić je novi glavni urednik Novog lista

Nasljednik Ivice Đikića kaže kako mu je glavni cilj da Novi list nastavi uređivačku politiku koja ga je učinila uglednim novinama

(novine.novilist.hr)
Više o

Ivica Đikić

,

Novi list

,

Branko Mijić

,

Veljko Vičević

Odlukom uprave Novog lista, novi glavni urednik tih riječkih dnevnih novina je Branko Mijić, njihov dugogodišnji kolumnist i uvodničar, objavljeno je na portalu tih novina.

Uprava je Mijića imenovala pošto je pribavila mišljenje uredništva, koje je jednoglasno poduprlo njegovo imenovanje, stoji u tekstu. Branko Mijić glavni urednik bit će od sutra, a po potpisanom ugovoru, na toj će dužnosti biti dvije godine.

Mijić je za Novi list izjavio kako mu je "glavni cilj da 'Novi list' u budućnosti, uz rast prodaje, nastavi uređivačku politiku kontinuiteta, koja ga je u ova dva desetljeća učinila uglednim i utjecajnim novinama baštineći sve najbolje tradicije slobodnog, poštenog i profesionalnog novinarstva". S tim u vezi, spomenuo je pokojnoga glavnog urednika Veljka Vičevića.

Novi list Mijić vidi kao otvorene novine koje će istinito, točno i pošteno informirati o svim zbivanjima, ne preferirajući i ne forsirajući nijednu političku opciju, vođu ili autoritet, te će se, kao i dosad, ''kritički odnositi prema svakoj vlasti, bilo na državnoj, bilo na lokalnoj razini." Zauzimat će se za pravedno i pošteno društvo u svakom pogledu, posebno ističući socijalnu osjetljivost.

Mijić se rodio 1960. godine u Zagrebu. Osnovnu i srednju školu pohađao je u Rijeci, gdje je diplomirao na Pedagoškom fakultetu i stekao titulu profesora hrvatskog jezika i književnosti. U Novom listu počeo je honorarno raditi 1980., a u radnom odnosu je od 1985., najprije kao lektor, a zatim kao novinar i ratni reporter, urednik kulture itd. Od 1998. do 2000. bio je glavni urednik.

Na poslijediplomskom studiju na Filozofskom fakultetu u Rijeci na Odsjeku za kulturalne studije danas je angažiran kao asistent. Mijić je na mjestu glavnog urednika naslijedio Ivicu Đikića, koji je prije dva tjedna dao ostavku. (hina/metro-portal)

16.04.2010. 18:42:25
Novi komentar
nužno
nužno