« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
KATASTROFIČNO

Izjave tjedna - 25. lipnja do 2. srpnja

POGLEDAJTE VIDEO - Teško je bilo proljeće, teško je ljeto, teška će biti jesen... ali važno da se naša premijerka trudi...

izjave tjedna
izjave tjedna (Infopunkt.tv)
Više o

Luka Bebić

,

Jadranka Kosor

,

Rade Šerbedžija

,

Ozren Matijašević

,

Tomislav Ivić

,

Damir Trut

,

izjave tjedna

Teška godišnja doba su za i pred premijerkom Jadrankom Kosor. Kaže Kosor da je teško bilo proljeće, teško nam je ljeto, a bogme će teška biti i jesen. Kao da nam to netko treba govoriti jer sami toga nismo svjesni.

Jadranka Kosor rekla je to uoči godišnjice svoje vladavine. Nasljednica Ive Sanadera još je jednom ovog tjedna izgovorila riječ ''teško'', i to upravo kad su je pitali da ocijeni svojih prvih godinu dana na čelu vlade. Rekla je da ''nije znala da će biti tako teško''. Iako je do 1. srpnja 2009. godine sjedila uz bok Sanaderu i godinama mu bila desna ruka. Ali, eto, nije znala. Ali zna da će nama ostalima sigurno i dalje biti teško.

Da je teško, s Jadrankom Kosor su se složili i glumci kazališta Ulysses predvođeni Radom Šerbedžijom. On je rekao da je jasno kako je u vremenima kad su ljudi suočeni s mnogim problemima vrlo teško izdvajati za kulturu.

Zbog teške gospodarske situacije i bremena referenduma živce je pred novinarima izgubio koordinator pet sindikalnih središnjica Ozren Matijašević. ''Vi vodite ovu akciju... Prikupite vi onda potpise, za mene je završeno'', izjavio je Matijašević i optužio novinare da sindikatima stavljaju u usta ono što nisu rekli.

Obilne proljetne kiše su iznenadile Državnu upravu za zaštitu i spašavanje (DUZS) baš kao što snijeg u prosincu iznenadi zimsku službu. No, šef DUZS-a Damir Trut kaže da je ''sistem" reagirao uspješno i u skladu sa situacijom, iako vlada zbog ogromnih šteta od poplava najavljuje rebalans proračuna.

Dok Slavonija zbraja štete od poplava, stranački protivnici, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić i predsjednik HDSSB Vladimir Šišljagić se prepucavaju o svom ratnom putu. Ivić je najavio da će tužiti Šišljagića zbog povrede ugleda, a uslijedit će i protutužba.

O Bosni i Hercegovini kao plemenitoj zemlji nadahnuto je i pjesnički govorio predsjednik Sabora Luka Bebić na proslavi HKD Napredak u Zagrebu. Vjerojatno bi susjednu zemlju i njezine prednosti još više mogao nahvaliti Šišljagićev šef, Branimir Glavaš. (Infopunkt/metro-portal)

02.07.2010. 21:12:11
Novi komentar
nužno
nužno