« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
ČUH, VIDJEH, NE POVJEROVAH

Izjave tjedna - 17. do 24. listopada

Još jedan tjedan za nama i još nekoliko mudrih za mozganje, smijanje i plakanje

(Video: Infopunkt.tv)
Više o

izjave tjedna

Tjedan za nama bio je bogat zanimljivostima, kako u političkoj tako i u gospodarskoj sferi života Lijepe naše. Afere se nižu kao na pokretnoj traci pa je izbor nečeg zaista posebnog bio prilično težak.

Kako ne bi zapali preduboko u depresivnu realnost u kojoj nam se sve češće tvrdi da su svi nevini dok im se ne dokaže krivnja, što drugim riječima znači da su i krivi nevini, naglasak stavljamo na malo 'alternativnije' poglede na goruće probleme.

1. Milorad Pupovac iz SDSS-a odlučio je aferu u Podravci i pozive na smjenu Damira Polančeca prokomentirati iz narodske perspektive. Pokušaj ležernog upozorenja na ozbiljne probleme u stilu 'kuhanja sa srcem' bio je hrabar ali, kako to već biva u domaćoj političkoj kuhinji, okus je bljutav, siti nismo, a račun je prevelik.

2./3. Član Uprave Hrvatskih autocesta Mario Lovrinčević potrudio se novinarima i široj javnosti objasniti da afere u HAC-u ne postoje. Svi naravno imaju pravo na svoje mišljenje, a njihovo je da se Uprava može, smije, a očito i želi, voziti u Audijima A6 koje im, usput rečeno, nisu kupili kooperanti. Bojanje tunela i postavljanje trafostanica po rekordno visokim cijenama, kao i slučaj zaposlenika koji ne dolazi na posao naravno nisu afere. Čemu u tom slučaju istraga, kako unutarnja tako i policijska, ostaje neodgovoreno pitanje, ali to po običaju nije bitno, barem dok Audiji dobro voze.

4. Marinko Dadić, direktor firme Dodić d.o.o. koja je 20. listopada na dodjeli Gazela od strane Business.hr-a smještena na 3. mjesto najuspješnijih tvrtki Istre, Primorja i gorske Hrvatske, prozborio je o svom usamljenom uspjehu.

5./6. Predsjednički kandidat Nadan Vidošević progovorio je nakon oporavka od operacije glasnica i odmah dao do znanja da se sada dobro čujemo. Na novinskoj konferenciji Vidošević je staloženo iznio svoje stavove o aktualnim aferama i cjelokupnoj situaciji u državi no, ipak nije rekao ništa što prosječnom građaninu već odavno nije jasno. Teško je izostaviti i kampanjsko obećanje da (kada postane predsjednik) u Hrvatskoj više neće biti isto, jer je svima već dugo vremena vrlo jasno da 'isto' ne može ostati zbog toga što će se u suprotnom sve skupa srušiti kao kula od karata. Vrijeme za promjene je, kaže Vidošević došlo, ali zaboravlja spomenuti da je to vrijeme već nekoliko puta i dolazilo i prolazilo, a sve što se mijenjalo su bili akteri i obećanja.

24.10.2009. 08:39:00
Novi komentar
nužno
nužno