« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
PLENUM ODLUČIO

Izglasana blokada Filozofskog fakulteta

POGLEDAJTE VIDEO - Dio studenata, kao i proljetos smatra da je blokada nelegitimna, ali činjenice govore da bolja metoda ne postoji

(Boris Kovačev/Cropix/Infopunkt)
Više o

Filozofski fakultet

,

fakultet blokada

,

plenum FF

Plenum studenata zagrebačkog Filozofskog fakulteta izglasao je danas blokadu nastavnog procesa i preuzimanje kontrole nad Fakultetom po modelu proljetne blokade, kada se nije održavala nastava, ispiti i kolokviji, a dozvoljavale su se konzultacije.

Većina od sedamstotinjak studenata podržala je blokadu tražeći, kao i za vrijeme proljetne blokade koja je trajala 35 dana, besplatno obrazovanje i ukidanje školarina, upisnina, participacija, plaćanja ECTS bodova i drugo.

Studenti drže da ispunjenje svojih zahtjeva trebaju tražiti od premijerke Jadranke Kosor, a ne od Sveučilišta i Ministarstva znanosti, koji su kako kažu, ignorirali zahtjeve istaknute na proljetnoj blokadi.

Naime, drže da prosvjetne vlasti namjerno odugovlače donošenje novog zakona o sveučilištima, te ga namjerno vode netransparentno. Povjerenstvo koje su osnovali u pola godine sastalo se samo dva puta, a poslije se rasformiralo.

Na trosatnom plenumu, koji je prethodio odluci o blokadi, dio studenata bio je ipak protiv blokade, predlažući neke druge metode, kao što su: prosvjedi na Markovu trgu, pred Ministarstvom znanosti, ili blokada prometnica.

23.11.2009. 15:11:19
Novi komentar
nužno
nužno