« Fun
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
obamamanija

Izbor prvog psa Bijele kuće

Kad nema pametnije razbibrige, javnost spekulira o psu za Bijelu kuću

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (foto: CORBIS)
Više o

Barack Obama

,

kućni ljubimci

,

Bijela kuća

,

Michelle Obama

,

Obama Bijela kuća

,

portugalski vodeni pas

,

izbor obaminog psa

Čini se da i u danima krize cijeli svijet zapravo želi saznati kojeg će psa i kada izabrati obitelj novog američkog predsjednika Baracka Obame. Gospođa Obama obećava da će ta neizjesnost završiti u travnju čim se vrate s obiteljskog odmora. Kaže da ju djeca, Malia (10) i Sasha (7) stalno "gnjave" oko tog pitanja. Sasha kaže: "Prvog travnja," ona im odgovori: "Bit će u travnju", ali djeca su uporna da bude prvotravanjsko iznenađenje. No svi su svjesni da ne možeš uzeti novog psa u kuću i odmah otići na tjedan dana.

Na pitanje koju vrstu psa žele uzeti, gđa Obama odgovara da žele usvojiti jednog portugalskog vodenog psa koji je dovoljno star i prilagodljiv njihovoj obiteljskoj dinamici. Ta im vrsta najbolje paše po temperamentu i veličini, a znaju i nekoliko vlasnika takvih pasa koji su jako zadovoljni njima.

Jedino što još nikako ne mogu odrediti je ime koje će mu dati.  Nijedna od dječijih ideja još nije naišla na zadovoljstvo svih ukućana, a neke poput Moose su izazvale salve smijeha.

Začuđena zbog tolikog interesa oko izbora psa Bijele kuće, gđa Obama priznaje da nije to očekivala baš u tolikoj mjeri te da su se i njena djeca smirila oko toga pa se uz smiješak nada da će i javnost.

Diplomatski, da ne bi uvrijedila entuzijastične ljubitelje četveronožnih lajavaca dodaje kako im svi pomažu koliko mogu i da je predivna ta pažnja koju dobivaju te da će uz sve te divne ljude sigurno naći baš onog pravog ljubimca kojeg su čekali.

25.02.2009. 23:04:00
Novi komentar
nužno
nužno