« Skijanje
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
KITZBUEHEL

Ivica treći u slalomu, prvi u kombinaciji

Novih 160 bodova u jednom danu pogurnulo je Ivicu na uvjerljivo prvo mjesto ukupnog poretka

Još jedna pobjeda u Kitzbuehelu
Više o

Ivica Kostelić

,

kombinacija

,

Svjetski kup u skijanju

,

slalom Kitzbuehel

Prva vožnja slaloma koji se boduje i za klasičnu kombinaciju s jučerašnjim spustom ponudila je sjajnu vožnju Ivice Kostelića, samo stotinku bržeg Matta i Hirschera koji zaostaje gotovo tri desetinke za njima nakon još jedne kontroverze.

Naime, Hirscher je nagazio već prva vrata i bio diskvalificiran, no austrijski suci su domaćeg skijaša ipak vratili u konkurenciju, što je izazvalo bijes ostalih reprezentacija, a naročito Vedrana Pavleka. Detaljnim pregledom snimki ustanovljeno je da je Hirscher gazio kolce i na Sljemenu i u Adelbodenu, pobijedivši u obje trke, tako da će svaki njegov novi nastup biti pod povećalom.

Drugu vožnju Ivica je odvozio pod dojmom nastupa Hirschera koji je opet pokušao prevaru, haklavši plava vrata na prelomnici i nastavljajući do cilja, veseleći se trenutnom drugom mjestu, no kako je snimka njegovog haklanja odmah puštena na sve ekrane, potonuo je u trenutku.

Ivica je vozio opterećen kombinacijom, s izuzetno puno grešaka, gotovo izletjevši sa staze tri puta, no i takva je vožnja bila dovoljna za treće mjesto, pošto je Matt odvezao nešto slabije i ostao iza Christiana Devillea.

Ujedno je Ivica osvojio prvo mjesto u kombinaciji, što ga je sve zajedno pogurnulo na prvo mjesto ukupnog poretka sa 825 bodova, 125 više od Hirschera.

U slalomu je Ivica povećao prednost pred Austrijancem na 185 bodova, a 175 više od trenutno drugoplasiranog ukupnog poretka slaloma, današnjeg pobjednika Christiana Devillea.

Natko Zrnčić Dim zauzeo je deveto mjesto u kombinaciji.

22.01.2012. 14:20:00
Novi komentar
nužno
nužno